İstanbul’un simge AVM’si yıkılıyor! Yerine öyle bir şey yapılacak ki…

İstanbul’un simge AVM’si yıkılıyor! Yerine öyle bir şey yapılacak ki…

İstanbul’un simgelerinden biri olan Profilo AVM’nin yıkımına başlanacak. Mecidiyeköy’de bulunan ve 1998 yılında hizmete açılan AVM, 2022 yılının Aralık ayında 65 milyon dolar bedelle Artaş Grubu’na satılmıştı.

Yıllar boyunca kent hafızasında önemli bir yere sahip olan AVM, birçok kez el değiştirmiş ve son olarak İş Bankası’na satılmıştı.

Profilo AVM’nin yıkım işlemlerinin mart ayında başlaması planlanıyor. AVM içerisinde bulunan dükkanlar için tasfiye uyarısı yapılmış ve vize işlemleri sağlayan acenteler de AVM’yi boşaltmıştı. Yıkımın ardından Profilo AVM’nin yerine rezidans yapılacağı açıklandı.

img-3596.jpeg

AVM, 2410 ada, 246 parselde, 15.963 metrekare alandan oluşuyor ve ayrıca konut projesine konu olacak ek bir arazi de bulunuyor. Mecidiyeköy’ün merkezi konumunda bulunan ve şehrin göbeğinde yer alan Profilo AVM’nin yıkımı, bölgede büyük bir değişikliğe neden olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN