İstanbul’un trafik belasını bitirecek en uzun metro! Otobüs çilesi bitiyor, müjdeler olsun

İstanbul’un trafik belasını bitirecek en uzun metro! Otobüs çilesi bitiyor, müjdeler olsun

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım ağını genişletmeye yönelik yeni bir adım daha attıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattı, hizmete girecek.

Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılışının, İstanbul’a yapılan raylı sistem yatırımlarının önemli bir parçası olduğunu belirtti. Açıklamada, bu yeni hattın devreye alınmasıyla, Bakanlık tarafından İstanbul’a kazandırılan raylı sistemlerin toplam uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaştığı vurgulandı.

Ülke genelinde şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla 416 kilometrelik raylı sistem inşa edildiğini ifade eden Uraloğlu, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da halen 60,7 kilometrelik raylı sistem hattının yapımının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, İstanbul’da hizmete sunulan yedi raylı sistem hattıyla birlikte toplamda 147,7 kilometrelik bir ulaşım ağı oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı.

Bakan Uraloğlu, “Yarın hizmete açacağımız Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattıyla, İstanbul’u modern raylı sistem ağlarıyla daha da güçlendiriyoruz. Bir yıl içinde Arnavutköy-Halkalı etabını da tamamlayarak, Türkiye’nin en uzun metro hattını oluşturacağız.” dedi.

img-4439.webp

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın dört istasyonu bulunuyor ve Arnavutköy ilçesi, bu hat sayesinde Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’na bağlanacak. Böylece, Arnavutköy’den İstanbul Havalimanı ve Zincirlikuyu’ya kesintisiz bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak.

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı metrolarında Türkiye’de ilk kez kullanılan demir yolu hat altyapı sistemine dikkat çekerek, bu yeni teknoloji sayesinde daha sessiz ve konforlu bir ulaşım standardı sağlandığını belirtti.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılmasıyla, Arnavutköy’den havalimanına ulaşım süresinin 8 dakikaya düşeceğini ifade eden Uraloğlu, hattın diğer metro hatlarıyla entegrasyonu sayesinde İstanbul’un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN