İstihdam endeksi birinci çeyrekte yüzde 3,4 arttı

İstihdam endeksi birinci çeyrekte yüzde 3,4 arttı

TÜİK, İşgücü Girdi Endeksleri verisini açıkladı. Buna göre, İstihdam endeksi, 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,4 arttı. Brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 29,9 artarken saatlik işgücü maliyeti endeksi de yüzde 32,5 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin İşgücü Girdi Endeksleri verisini açıkladı. Açıklanan verilere göre istihdam endeksi, birinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,4 arttı.

Alt sektörlerde endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,1, inşaat sektöründe yüzde 11,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 3,9 arttı.

Brüt ücret-maaş endeksi sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında, 2024 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 116,5 arttı. Alt sektörlerde söz konusu endeks; sanayi sektöründe yüzde 115,9, inşaat sektöründe yüzde 133,3 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 114,8 arttı.

İSTİHDAM ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 0,9 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 204 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,1 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 2,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,2 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 2,3 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 12,1 arttı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,2 azaldı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; s sanayi sektöründe yüzde 33, inşaat sektöründe yüzde 33,8 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 32,5 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN