İstila artarak sürüyor! Burası Afrika değil Sakarya halk tedirgin: Son görüldüğü yerde yakayı ele verdi

İstila artarak sürüyor! Burası Afrika değil Sakarya halk tedirgin: Son görüldüğü yerde yakayı ele verdi

Dünya genelinde nesli tehlikede olan bir canlı, Sakarya'da tespit edildi. Geyve bölgesinde birçok noktada gözlemlenen bu hayvanı yerel halk daha önce hiç görmediğini belirtti ve bu özel an, kamera ile kaydedildi...

Dünya genelinde nesli tükenmekte olan su samurları, Sakarya'nın Geyve ilçesinde sık sık vatandaşlar tarafından görüntüleniyor. Özellikle Sapanca Gölü'nde zaman zaman fark edilen bu sevimli canlılar, ilk başta korkutsalar da sonrasında sevimli halleriyle ilgi çekiyor.

2-006.jpg

VATANDAŞLARIN YENİ GÖZDESİ

Akyazı Kuzuluk mahallesinde geçtiğimiz temmuz ayında yağış sonrası ortaya çıkan bir yavru su samuru, vatandaşların ilgi odağı olmuştu. Bu meraklı ve cesur yavru, izleyicilere yaklaşarak onlara unutulmaz anlar yaşattı.

SU SAMURLARI KORUMA ALTINDA

Başıboş köpeklerden korunmak amacıyla vatandaşlar tarafından yakalanan bu yavru, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Ancak bu tekil bir olay değil, Geyve ilçesinden de yeni bir su samuru haberi aldık.

3-003.jpg

GEYVE'DE BİR SU SAMURU TESPİT EDİLDİ

Geyve'de sulama kanallarında ve derelerde hareketlenmeleri fark eden vatandaşlar, emin olamasa da bir su samuru olduğundan şüpheleniyorlardı. Nihayetinde, bu şüphelerini doğrulayan net bir görüntüye ulaşıldı.

Muhammet Can Acar isimli bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği video, yetişkin bir su samurunun kısa süreliğine su yüzüne çıkıp tekrar suya daldığını gösteriyor. Acar, yaşadığı şaşkınlığı "Bir canlı gördük ama emin olamadık. Video kaydı yaparken su samurunu net bir şekilde gördük" sözleriyle ifade ediyor.

SU SAMURLARININ BESLENME ALIŞKANLIKLARI

Bu eşsiz canlıların beslenme alışkanlıkları oldukça çeşitlidir. Başta balıklar olmak üzere kurbağa ve bazı crustacea türleriyle beslenirler. Ayrıca, su kuşları ve yumurtalarını da tüketebilirler. Yeterli besin bulamadıkları dönemlerde kümes hayvanlarına yönelebilirler. Bunun yanı sıra, bitkisel besinlerle de beslendikleri bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN