İtalya'dan çıkıp önce Yunanistan'a uğradı, şimdi Türkiye'yi saracak! Bir haftalık kabus bugün başlıyor

İtalya'dan çıkıp önce Yunanistan'a uğradı, şimdi Türkiye'yi saracak! Bir haftalık kabus bugün başlıyor

21 Mayıs için hava durumu tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji’den kritik uyarı da geldi. Bir haftalık kabus bugün başlıyor. İşte, Meteoroloji’nin 21 Mayıs 2024 için yayınladığı son hava durumu tahmin raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan rapora göre, ülkenin büyük bir kısmı parçalı bulutlarla kaplanacak. Özellikle Doğu Akdeniz ile İç Anadolu bölgesinin güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimleri, Ankara’nın kuzey ve doğu tarafı, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çankırı ve Karabük çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına girecek. Hakkari, Van'ın güney ve doğu bölgeleri, Şırnak'ın doğusu ile Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Güney Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde ise toz taşınımı meydana gelecek. Hava sıcaklıklarının büyük bir değişiklik göstermeyeceği ve mevsim normalleri etrafında seyredeceği, iç ve batı bölgelerde ise mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyden esmesi beklenirken, ülkenin güney kesimlerinde batı yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği, yağışlarınsa yer yer şiddetleneceği tahmin ediliyor.

yeni-proje-12.jpg

21 Mayıs 2024 Salı günü öğleden sonra başlayacak olan yoğun yağışın, Hakkari ile Van’ın güneydoğu bölgeleriyle Şırnak’ın doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Aynı zamanda Muş ile Bitlis’in kuzey ve doğu bölgelerinde de şiddetli yağışların etkili olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi Ulaşım sorunları ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına yol açabilir. Diğer taraftan, Marmara bölgesinin güney kesimleriyle, Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı olması da bekleniyor.

yeni-proje-11.jpg

1 HAFTA BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, çöz tozunun etkisinin 1 hafta süreceğini ifade etti. Bu sene kısa aralıklar ile pek çok kez Türkiye’de çöl tozunun etkili olduğunu söyleyen Özdemir, çöl tozundan dolayı birçok bölgede hava renginin değiştiğini ifade etti.

Özdemir, Türkiye’ye Kuzey Afrika’dan yeni bir çöl tozu geldiğini söyleyerek, Çöl tozu, alçak basıncın etkisiyle İtalya'nın kuzeyine kadar çıktı ve Yunanistan üzerinden Türkiye'nin batı kıyılarından bugünden itibaren giriş yaptı. Çöl tozu 1 hafta boyunca ülkemizde etkili olacak." Dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN