İYİ Parti CHP'nin işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetti

İYİ Parti CHP'nin işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin yerel seçimde işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetti. Kurulda iş birliği için 35 hayır, 14 evet oyu verildi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında genel merkez ek binasında toplandı. Toplantıda İYİ Parti, CHP'nin iş birliği teklifini reddetme kararı aldı. Kurulda iş birliği için 35 hayır, 14 evet oyu verildi.

CHP ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girdi. Ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimine 81 ilde kendi adayları ile girme kararı aldı.

Aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir'in de olduğu birçok il için adayını da açıkladı.

Akşener, toplantının ardından, Genel Merkez ek binasından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını söyledi. “Hayır kararı mı çıktı?” sorusuna, “Evet, hayır kararı çıktı” yanıtını verdi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu ise kurulun ardından açıklamalarda bulundu. Zorlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"2024 mahalli idareler seçimlerinde iş birliği yapma konusunda tekliflerini iletmişlerdi. Bunun üzerine genel başkanımız Akşener ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir basın açıklaması yaptılar ve sayın Özel kamuoyu önünde de bu tekliflerini tekrarlamış ve genel başkanımız da bu teklifi daha önce bu hususta karar almış olan GİK üyelerimize getireceğini beyan etmiştir. Bu çerçevede GİK bugün toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai bir karar varmıştır. Ancak öncelikle aracılığınızla şu görüşlerimizi milletimizle paylaşmak istiyorum.

İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde kendisine bir çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Çok açık ki İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. Partimiz milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirmek siyasetini güdenlere karşı tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken bu sesi duymazdan gelenler bilsinler, İYİ Parti Cumhuriyetin yeni yüzyılında 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

Değerli basın mensupları, mahalli idariler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. İşte o rota milletimizin ta kendisidir.

Bugün uzun bir gündü hepimiz için. Genel İdare Kurumuzun aldığı kararı paylaşmak ve milletimizin takdirine sunmak istiyorum. Bu birkaç günlük süreçte genel başkanımız geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla GİK üyelerimize aktarma fırsatı bulmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir.

Siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüştü bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesela irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde GİK 2024 Yerel Seçimleri'ne partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (48)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
48 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN