İYİ Partili Üçok, il il harita hazırladı! Yerel seçimlerde iş birliği olmazsa sonuç hezimet

İYİ Partili Üçok, il il harita hazırladı! Yerel seçimlerde iş birliği olmazsa sonuç hezimet

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok, CHP ve İYİ parti arasında il il "iş birliği olursa/olmazsa" değerlendirmesi üzerinden "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi" hazırladı. Sözcü yazarı Aytunç Erkin analizdeki dikkat çeken noktaları bugünkü yazısında anlattı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 yerel seçimleri için geçen hafta iş birliği teklifi götürdüğü İYİ Parti, "seçime kendi adaylarıyla girme” kararını değiştirmedi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) yapılan gizli oylamada, 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim iş birliği önerisini reddetti.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında GİK toplantısı öncesi Başkanlık Divanı üyelerinden hukukçu Ahmet Zeki Üçok’un CHP ile “iş birliği olursa/olmazsa” diye düşünerek yaptığı çalışmaların ayrıntılarını paylaştı.

Çalışmada “kazanılan il ve ilçeler, kazanılabilecek il ve ilçeler, CHP’nin kaybedeceği il ve ilçeler, CHP’nin tek başına kazanabileceği iller, yerel seçim olası senaryoları, İYİ Parti ve CHP ittifakı olmadan Türkiye haritası, İYİ Parti ve CHP ittifakı yapılarak Türkiye haritası, görüş/değerlendirmeler” var.

Erkin, çalışmadaki iki haritaya dikkat çekti. Birincisi “CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur”a yanıt veriyor. Bu haritaya göre; İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AKP-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

ddddd.jpg

İkinci haritada ise “CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse ne olur” sorusuna yanıt veriyor. Bu haritaya göre; İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AKP-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260’a yakın ilçede oy alıyor.

2222.jpg

AKŞENER'DEN NET YANIT

Erkin yazısında, İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ın “Peki bir ay sonra CHP yeniden bir teklifle gelirse ne yapacağız?” sorusuna Meral Akşener’in “Hayır! Kesinlikle son kararımız.” dediğini de vurguladı.

ahmet-zeki-ucok.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN