İYİ Parti'de toplu istifa

İYİ Parti'de toplu istifa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığındaki Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yerel seçimlerde CHP’yle ittifak yapmama kararı alınmasının ardından istifalar devam ediyor. İYİ Parti Kozlu Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Aydın, İYİ Parti Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve Kozlu Belediye Meclis Üyesi Kadir Çetin partiden istifa etti.

İYİ Parti'de toplu istifa geldi. İYİ Parti Kozlu Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Aydın, hem meclis üyeliğinden, hem de partisinden istifa etti.

Nizamettin Aydın istifa gerekçesini “İYİ Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimler öncesi ittifak yapmama kararıyla ülkemizin hem siyasal, hem ekonomik, hem de yönetimsel olarak daha da zor bir sürece gireceği aşikardır. Muhalefet parti temsilcileri olarak bizler genelde ülkemizi, yerelde belediyeleri yönetmeye talip olduk ancak alınan bu karar bu hedeflerimizi hayata geçirmemize büyük engel teşkil edeceği için hem Kozlu Belediye Meclis üyeliğinden, hem de İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum” diyerek açıkladı.

İYİ Parti’de Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ile Kozlu Belediye Meclis Üyesi Kadir Çetin de, Genel Merkezin aldığı ittifak yapmama kararına tepki göstererek partilerinden istifa etti.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürmüş, karar İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda kapalı oylamayla reddedilmişti.

İYİ Parti yerel seçimlerde her bölgede parti olarak tek başına yarışacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN