İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli: Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli: Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediliyor. Görüşmelerde söz alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, "Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi. Batılı gelişmiş ülkeler gelişmişliklerini tamamladıktan sonra yaşlanmaya başladılar, insan gücü ihtiyacı kalmadı. Fakat biz gelişmişliğimizi daha tamamlayamadan önümüzde daha çok yol varken yaşlanmaya başladık." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 66,5 milyar liraya ulaşan Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinde geçen senelere ek bir faaliyet göremediklerini ileri sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sunumunda gençlerin işsizlik sorununa hiç değinmediğini, ancak konunun gerçekten vahim boyutlara ulaştığını savunan Bekaroğlu, "Üniversite öğrencisinin derdinden, sokaktaki uyuşturucudan hiç söz etmediniz. 'Bu bizim konumuz değil' diyebilirsiniz ama bal gibi sizin konunuz. Cumhurbaşkanı her yere üniversite açtıklarıyla övünüyor, mezun olan ve işsizlikle baş başa kalan gençlerden haberiniz var mı?" diye sordu.

"ÇOK CİDDİ BİR YAŞLANMA SÜRECİNE GİRDİK"

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin gençlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyüklükte olmadığına inandıklarını söyledi. Genel bütçe rakamının enflasyon karşısında yüzde 155 artış gösterdiğini belirten Cinisli, Bakanlığın bütçesinin genel bütçe artış oranının altında kaldığını ifade ederek, "Görüşmelerde ortaya konulan sorunlar, sporun önüne geçen işsizlik üzerinde yoğunlaştı. Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi. Batılı gelişmiş ülkeler gelişmişliklerini tamamladıktan sonra yaşlanmaya başladılar, insan gücü ihtiyacı kalmadı. Fakat biz gelişmişliğimizi daha tamamlayamadan önümüzde daha çok yol varken yaşlanmaya başladık. Bu bizim gelişmemizin önünde çok büyük bir engel. Kaliteli insan yapımızı, kaliteli beyin gücünü eğiterek elde edebiliriz." dedi.

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinde gençlerin taleplerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek, "İktidar bu teklifle, değişim ve dönüşümde, arasında toplumun dinamiği olan gençleri, süslü cümlelerle işsizlik, yoksulluk ve belirsizlik üçgenine itmektedir. Öğrenciler, eğitim ve barınma gibi temel haklarının erişiminde ciddi zorluklar yaşamaktadır. Bu öğrencilerin beslenme, barınma gibi sorunlarının çözüme kavuşturulması, sizin bakanlığınızın da sorumluluğundadır." dedi.

"SPORA YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR"

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmalarını takdirle takip ettiğini, bir hekim olarak sporun sağlık olduğunu ifade etmek istediğini söyledi. Sporun, toplumların göz ardı edemeyeceği, kesintiye uğratamayacağı ve vazgeçemeyeceği evrensel, bütünleştirici bir etkinlik olduğunu vurgulayan Arkaz, "Spora yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Sağlıklı toplumlar oluşturabilmek, sağlık giderlerini azaltabilmek için her yaşta vatandaşımızı spora özendirici tedbirler almamız gerekmektedir. Gençlerimizi spor yoluyla kötü alışkanlıklardan korumalıyız." ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise Bakanlığın bütçe sunum kitapçığında yer alması gereken bilgiden çok Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun fotoğrafının yer aldığını, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN