İYİ Parti'den OHAL yasası için çağrı: Herkesi direnişe çağırıyoruz

İYİ Parti'den OHAL yasası için çağrı: Herkesi direnişe çağırıyoruz

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu son torba kanun teklifinin 'zehirli' olduğunu iddia eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, çağrı yaptı: Bu OHAL, Türkiye'yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis'te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye davet ediyorum.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 5 yıl önce Türkiye'nin, tarihinin karanlık günlerinden birisini yaşadığını, bir demokrasi sınavından geçtiğini ve darbecilere geçit vermediğini söyledi.

"İSTESELER TEK TEK BİR GECEDE AYIKLARSINIZ"

Bu darbe teşebbüsünün ardından iktidarın FETÖ ile ilgili mücadelesinin istenildiği ve beklenildiği şekilde olmadığını belirten Türkkan, şöyle konuştu:

"İktidar, FETÖ darbesini kendisine sunulmuş bir nimet olarak değerlendirip bu darbeye karışanları, darbeye zemin hazırlayanları, darbeye çanak tutanları ülke yönetiminden göndereceğim diye; bu darbeyi bahane edip, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır. Eğer gerçekten darbecileri temizlemek istiyorsanız iktidarınız döneminde yaptığınız atamaların listelerini alırsınız, tek tek bir gecede ayıklarsınız.

"RAPORA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL"

İktidar, darbeyi kendisine nimet zannedip onu bir beyzbol sopası gibi yanında tutup muhalif kim varsa FETÖ beyzbol sopasıyla dövmeye başladı. Burada amaç FETÖ ile mücadele etmekten maalesef uzaklaştı. Eğer samimilerse gerçekse bu mücadele, Meclis'te oluşturulan darbe araştırma komisyonu raporu nerede? Bilen var mı? Aylarca, yüzlerce insanı dinlediler, rapora ulaşmak mümkün değil. Gayriciddi bir mücadele olmaz. Dolayısıyla FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Meclisin çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Türkkan, Genel Kurul'da torba teklifin görüşüleceğini söyledi.

"OHAL YASASINA DİRENÇ GÖSTERİN"

"Torba yasa teklifi hazırlanırken içerisinde halkın yararına olan birkaç düzenlemenin konulduktan sonra esas zehrin arkada tutulduğunu" söyleyen Türkkan, şunları kaydetti:

"Bu torbanın zehri, OHAL'in üç yıl uzatılmasıdır. Bu üç yıl, Türkiye tekrar OHAL şartlarında seçime gidecek demektir. Gizli oy açık sayım yerine, gizli oy gizli sayıma kadar gidebilir. Bu OHAL maddesiyle TMSF üzerinden kayyım atamak tehdidiyle iş adamlarını muhalif olmaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. FETÖ ile herhangi bir ilişkisi olmayanları da bir dilekçeyle FETÖ borsasının kucağına itiyorlar. Bu OHAL, Türkiye'yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis'te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye davet ediyorum."

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YORUMU

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun görevden alınmasını da değerlendiren Türkkan, "Cumhurbaşkanı, 'Melih Bulu orada bir devrim yapacak.' dedi. Hakikaten devrim yaptı. Boğaziçi geleneğine hiç uymayan, öğrencilerin kampüse sokulmadığı, öğrencilerin gözaltına alındığı, öğrencilerin dövüldüğü, öğretim üyelerinin tartaklandığı, KYK burslarının kesildiği bir dönem devrimse Melih Bulu'nun yaptığı bir devrimdi. Bu devrimin sonuçlarını hep beraber gördük" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN