AYM'nin iptal ettiği o madde torba kanununa tekrar geliyor

MB Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin, her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlayan kararnameden vazgeçilmişti. Karar Gündem'e konuk olan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, bu maddenin yeni torba yasa teklifinde tekrar yer aldığını söyledi.

DEMET İLCE | KARAR

Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tutuyor. Konuk, CHP Milletvekili-Gazeteci Utku Çakırözer oldu. Çakırözer, yeni torba yasa teklifinde yer alan çok önemli bir maddeye dikkat çekti.

"YAPILAN YANLIŞ TEKRAR EDİLİYOR"

18 Mayıs 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlanmıştı. Bu düzenlemenin ardından, eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Banka Meclisi üyeliğine seçilmişti. Verilen bu karar daha sonra AYM tarafından iptal edilmişti. Utku Çakırözer'in verdiği bilgiye göre, bu maddenin yeniden gündemde olduğu öğrenildi. Çakırözer, "Yeni torba yasa teklifinde bu maddeyi gördüm, yeniden geliyor, yapılan yanlışta ısrar ediliyor" dedi. Torba yasa teklifinde yer alan yeni maddelere ilişkin konuşan Çakırözer, insanların hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması için OHAL kararının da uzatılmaya çalışıldığını söyledi. Meclis'e kanun önergeleri ile gittiğini fakat dikkate alınmadığını belirten Çakırözer, şöyle konuştu:

"Meclis'e kanun teklifi veriyorum. Ciddiye alıp 'gel çıkaralım' demiyorlar. Yüzlercesi raflarda bekliyor. Sadece iktidar vekillerinin imzası olanlar hazırlanıyor. Bakanlara eski parlamenter düzen sürerken sesimi dinletebilirdim. Şu an telefona çok nadir çıkıyorlar. Hepsi tek adam sistemi yüzünden."

"ADAY BELİRLEME NOKTASINA GELİNMEDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu" sözlerine yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayında yer alması gereken 5 şartı sıralamış ve yaptığı aday tarifi arasında en dikkat çekenlerden biri de, parti genel başkanının Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönündeki sunduğu maddeydi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını değerlendiren Çakırözer, şunları aktardı:

"Kılıçdaroğlu bir parti genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olamaz demiyor, Cumhurbaşkanı seçilirse parti genel başkanlığı süremez diyor. Şu andaki sistem ittifaklar sistemi üstüne kurulu. Bu, ittifaklar ile karar verebileceğimiz bir durum. Genel başkanlar sürekli diyalog halindeler. Aday belirleme noktasına gelmediler."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Utku Çakırözer: (Sedat Peker'in iddiaları) Basın üç maymunu oynamak zorunda bırakılıyor. Videoları biz izledik ama önemli olan savcıların izlemesi, burada eksik olan bu.

Üç-dört maaş alıyorlar, hiç biri de yalanlamıyor!

Ak Parti oyları ne durumda?) Anketlerdeki düşüşün ötesinde bir düşüş var.

Atamalar bile AK Parti'ye sadık olanlar ve olmayanlar olarak ayrılarak yapılıyor.

(Medyaya ilan dağıtımındaki adaletsizlik) Yazılı ve görsel basında Türkgün ve Bengütürk ilk sıradalar.

(Kabil Havalimanı'nı Türkiye'nin koruması doğru mu?)Taliban güçlendi. Afganistan'da hükümet sağlam değil. Afganistan'ın yaratacağı tehlikeler var, güvenlik riski var. Afgan hükümeti ve Taliban olur demeden bizim orada kalmamız doğru değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN