İYİ Partili Kıdık açıkladı: Atatürk Havalimanı'na uçuş yasağı getirildi

İYİ Partili Kıdık açıkladı:  Atatürk Havalimanı'na uçuş yasağı getirildi

İBB Meclisi'nin İYİ Parti'li üyesi Ali Kıdık, bu sabah 09.00 itibariyle Atatürk Havalimanı'nda uçuş yasağı getirildiğini açıklayarak "Bu kadarına pes pes pes. Atatürk Havalimanı’nını yerle bir edecek Millet Bahçesi için yarın sabah 09.00 itibari ile uçuş yasağı getirildi. Uçuş yasağı için notam yayınlandı. Tüm kapılar açılarak vatandaşların elini kolunu sallayarak içeri girmesi sağlanacak." açıklamasında bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 29 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü kutlanarak Millet Bahçesi temel atma töreni gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İBB Meclisi'nin İYİ Parti'li üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek etkinlikler öncesi sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

"BU KADARINA PES"

Kıdık, sosyal paylaşımında; şu ifadeleri kullandı:

“Bu kadarına pes pes pes. Atatürk Havalimanı’nını yerle bir edecek Millet Bahçesi için yarın sabah 09.00 itibari ile uçuş yasağı getirildi. Uçuş yasağı için notam yayınlandı. Tüm kapılar açılarak vatandaşların elini kolunu sallayarak içeri girmesi sağlanacak. Havalimanında uçağı bulunanlara uçakların kaldırılması için emir gönderildi. Milyonlarca dolarlık cihazlar, uçaklar hangarlar bir şov uğruna tehlikeye atılıyor. Notam 30 Mayıs Pazartesi günü sabah 09.00’a kadar devam edecek.”

NOTAM NEDİR?

NOTAM (Notice To Air Man) diğer bir ismiyle “havacılara bildiri”, sivil ve askeri havacılık kuruluşlarını, havaalanı kullanıcılarını, uçuş harekâtı ile ilgili görevlileri havacıları haberdar etmek için yayımlanan bir tür bildiri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN