İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu iddiası

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu iddiası

Ankara'da politika kulisleri hareketli günler yaşıyor. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, CHP'nin Mansur Yavaş ve AK Parti'nin Turgut Altınok ile yarışa girmesinin ardından gözler İYİ Parti'nin adayına çevrildi. Edinilen son bilgilere göre, İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Cengiz Topel Yıldırım'ın ismi öne çıkıyor.

Cengiz Topel Yıldırım, siyasi ve spor camiasında tanınan bir isim. Bir dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını üstlenen Yıldırım, aynı zamanda Ankaragücü Spor Kulübü'nün başkanlığını da yapmış bir profil. 2014 yılında CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığı için de ismi geçmişti ve 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak atandı.

Yerel seçimler yaklaşırken, Ankara'daki siyasi dengelerin nasıl şekilleneceği merak konusu. CHP, AK Parti ve İYİ Parti'nin güçlü adayları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir rekabet öngörülüyor. Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylığının resmiyet kazanıp kazanmayacağı ve bu üçlü yarışta nasıl bir strateji izleyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı, Türkiye'nin siyasi geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Üç büyük partinin adaylarının performansı, yerel yönetimlerin yanı sıra genel siyaset üzerinde de etkili olacak. Önümüzdeki günlerde adaylar ve partilerin stratejileri, Ankara'nın siyasi haritasını belirleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN