İzin alamayan emekli komutana TV yasağı: Aykırı hareket edenlere 3 yıl hapis cezası

İzin alamayan emekli komutana TV yasağı: Aykırı hareket edenlere 3 yıl hapis cezası

Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) görev alırken emekli olan veya TSK'dan ayrılan kişilerin, bakanlıktan izin almadan makam ve görevlerine ilişkin unvanlarını kullanarak beyanat vermeleri, yazı yazmaları veya açıklamada bulunmaları halinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. Yeni teklif ile TSK’dan ayrılan veya emekli olan askerlerin basın ve yayın mecralarında yapacakları açıklamalar bakanlık iznine tabi tutulacak. Bu izne uymayan kişilere hapis cezası verilecek.

BAKANLIK İZİNİ OLMADAN AÇIKLAMA YAPANLARA HAPİS CEZASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadro ve kuruluşunda kamu görevlisiyken bu sıfatı sona eren kişilerin, bakanlıktan izin almadan makam ve görevlerine ilişkin unvanlarını kullanarak beyanat vermeleri, yazı yazmaları veya açıklamada bulunmaları halinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilecek.

MATERYALLERİN YAYINLANMASI YASAKLANACAK

Teklife göre, askeri kimlik, görev veya faaliyetlerle ilgili bilgi, belge, konum bilgisi veya bunları içeren resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel materyallerin, MSB tarafından yetki verilmediği sürece kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayınlanması yasaklanacak.

GEREKLİ DURUMLARDA ÖNLEME ARAMASI YAPILABİLECEK

Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile general ve amiraller hakkında yürütülen işlemlerde, soruşturma izni vermeye ve soruşturma yapmaya yetkili merciler belirlenirken, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak. Türkiye gazetesinin haberine göre, Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yapılacak değişiklikle gerekli durumlarda önleme araması yapılabilecek.

25 HİZMET YILINI TAMAMLAYAN EMEKLİ OLABİLECEK

1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın kadın ve erkek 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.

Seferberlik ve Savaş Zamanında Disiplin Cezaları Yargı Denetimi Dışında Tutulacak
Seferberlik ve savaş zamanında yüksek disiplin kurulları tarafından verilen TSK’den ayırma cezası hariç diğer disiplin cezaları yargı denetimi dışında tutulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN