İzmir, Adana, Konya, Bursa, İstanbul... Türkiye adeta kavruluyor! Sıcaklıklar o ilde 40 dereceyi aştı! Resmen yangın yeri...

İzmir, Adana, Konya, Bursa, İstanbul... Türkiye adeta kavruluyor! Sıcaklıklar o ilde 40 dereceyi aştı! Resmen yangın yeri...

Türkiye, yaz ayının son günlerinde sıcak havayla mücadele ediyor. İzmir, İstanbul, Adana, Konya, Bursa adeta kavruluyor. O tarihte hissedilen sıcaklıklar 40 dereceyi aştı... Son Afrika atağı...

Afrika ve Basra sıcakları, Türkiye'yi yaz mevsiminin sonlarında sıcak havayla mücadeleye zorluyor. İzmir, İstanbul, Adana, Konya ve Bursa gibi büyük şehirlerde hava adeta kavruluyor. Sıcaklık değerleri 40 derecenin üstüne çıkarak, son Afrika atağını hissettirecek.

EN YÜKSEK SICAKLIK İSTANBUL'DA

sdf.jpg

İstanbul'da güneşin altındaki sıcaklık 35 dereceyi gösterecek, ancak hissedilen sıcaklık 42 derecenin bile üzerine çıkacak. Başkent Ankara'da da durum çok farklı değil; termometreler 35 dereceyi işaret edecek, ancak hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar yükselebilecek.

İZMİR'DE HİSSEDİLEN SICAKLIK 37 DERECE OLACAK

izmirde-sicaklik-artiyor-1.jpg

Ege'nin incisi İzmir'de de durum pek iç açıcı değil. Hava sıcaklığı 34 dereceyken, hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıkacak. Bursa ve Adana'da da durum çok farklı değil; bu şehirlerde de sıcak hava kavurucu etkisini gösteriyor. Bursa'da hava sıcaklığı 35 derece, hissedilen sıcaklık ise 38 dereceye kadar çıkacak. Adana ise 35 derecelik sıcaklıkla birlikte hissedilen sıcaklıkta 40 dereceyi aşacak.

YARIN ETKİSİNİ GÖSTERECEK

haritatahmingun1.png​​​​​​​

Sıcaklıkların en yüksek olduğu şehirlerden biri de Edirne. Bu şehirde termometre 37 dereceye kadar tırmanırken, hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Antalya'da ise hava sıcaklığı 32 derece olduğu halde hissedilen sıcaklık 39 dereceyi aşabilecek.

Bu sıcak havalar 30 Ağustos Çarşamba günü etkisini gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN