İzmit Körfezi’ne tam 42 bin tanesini bir anda salacaklar! Hem de yavru

İzmit Körfezi’ne tam 42 bin tanesini bir anda salacaklar! Hem de yavru

Kocaeli İzmit Körfezi’ne tam 42 bin tanesi bir anda bırakılacak! Her yeri kaplayacaklar. Hepsi yavru. İşte detaylar…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile birlikte İzmit Körfezi’nde büyük bir balıklandırma projesine imza attı. Proje kapsamında, İzmit Körfezi ve çevresindeki tatlı su kaynaklarına 42 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakılacak.

Bu çevreci girişim, Kocaeli Kent Konseyi ile yapılan görüşmeler sonucunda, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı önderliğinde başlatılan proje, Kocaeli’nin yanı sıra Sakarya ve Yalova’da da uygulanabilir.

img-3698.jpeg

Proje, Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu ile iş birliği içinde yürütülüyor. İlk adım olarak, tesiste kapsamlı bir teknik inceleme yapıldı. Ardından, üretim istasyonu yetkilileri ve Kocaeli’den ilgili kurum ve dernek temsilcileri, Kartepe, Başiskele ve Gölcük’teki derelerde saha incelemeleri gerçekleştirdi. Bu incelemeler sırasında, kırmızı benekli alabalıkların yetiştirilebileceği uygun meralar belirlendi.

img-3699.jpeg

Projenin amacı, sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun olarak çevre, tarım alanları ve su havzalarının korunması; orman içi sulardaki alabalık popülasyonlarının artırılması; alabalık habitatlarının rehabilitasyonu; gen kaynaklarının korunması ve sportif olta balıkçılığının desteklenmesidir.

Kiraz Dere’sinden alınan damızlık balıklar, Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu’nda yavruladı. Elde edilen binlerce yavru balık, başarılı bir şekilde büyütüldükten sonra ayrı bir tanka taşındı. Bu yavrular, belirli bir büyüklüğe ulaştığında doğal habitatlarına geri bırakılacak, böylece bölgedeki biyolojik çeşitlilik korunmuş olacak.

Bu proje, Kocaeli ve çevresindeki doğal yaşamın desteklenmesi ve korunması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN