Japon deprem uzmanı Moriwaki 7 büyüklüğüne dikkat çekti: Bu kadar sık deprem oluyorsa...

Japon deprem uzmanı Moriwaki 7 büyüklüğüne dikkat çekti: Bu kadar sık deprem oluyorsa...

Çanakkale'deki 4,9 büyüklüğündeki depremin yankıları sürerken, bölgeye dair uzman görüşleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Japon deprem uzmanı Moriwaki, Çanakkale'nin yanı sıra Bandırma, Bursa, İnegöl ve Gemlik gibi bölgelerin de dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Moriwaki, "Her yer kıpkırmızı" ifadeleriyle her an deprem olabileceği uyarısında bulundu. Moriwaki, Bu kadar sık sık deprem geliyorsa ve bazen 5, 6 ve aniden 7 büyüklüğünde deprem gelebilir. Dikkatli ve hazır olmak lazım" dedi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmesine neden oldu. Ancak bu deprem sadece bölgeyi değil, İstanbul'u da etkileyebilecek potansiyel bir tehlikeyi gündeme getirdi. "İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu, uzmanlar ve kamuoyu tarafından merakla tartışılıyor.

Deprem uzmanları, Çanakkale ve çevresindeki deprem riskine dikkat çekerek uyarılarını sürdürüyorlar. Bu konuda önemli bir isim olan Yüksek İnşaat Mühendisi, Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, NTV'ye yaptığı değerlendirmede İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin birçok bölgesinin de deprem riski altında olduğunu vurguladı.

Japon deprem uzmanı Moriwaki: Türkiye'de büyük bir deprem bekleniyorYoshinori Moriwaki

Japon deprem uzmanı Moriwaki, Çanakkale'deki depremleri büyük bir depremin habercisi olarak nitelendirirken, "Türkiye'de nerede, ne zaman ve ne kadar büyüklükte deprem olacağı sorusu artık sorulmamalı. Bayrak gibi kıpkırmızı, her yerde olabilir" dedi.

'BU KADAR SIK DEPREM OLUYORSA 7 BÜTÜKLÜĞÜNE DÖNÜŞEBİLİR'

Çanakkale ve çevresinde büyük bir depremin olma ihtimaline dikkat çeken Moriwaki, sık sık meydana gelen depremlerin bazen 5, 6 hatta aniden 7 büyüklüğünde depremlere dönüşebileceğini belirtti. Bu durumda dikkatli ve hazırlıklı olmanın önemini vurguladı ve sadece Çanakkale değil, Bandırma, Bursa, İnegöl ve Gemlik gibi yerlerin de risk altında olduğunu ifade etti.

İstanbul'un da deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Moriwaki, şehrin artık enerji biriktirdiğini ve bir depremle karşılaşılması durumunda şaşırmamak gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN