Japon uzman ‘Deprem geliyor’ diyerek avaz avaz bağırdı! 1 Hafta sonra…Avcılar, Fatih, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu ve…

Japon uzman ‘Deprem geliyor’ diyerek avaz avaz bağırdı! 1 Hafta sonra…Avcılar, Fatih, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu ve…

Yıllardır beklenen Marmara depremi özellikle de Kahramanmaraş depremlerinin ardından tüm ülkenin korkulu rüyası haline geldi. Açıklamaları ile sık sık gündeme gelen Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin en çok etkileyeceği ilçeleri tek tek sıraladı! “Belki 1 hafta sonra…” Avcılar, Fatih, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu ve…

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler tam 11 şehirde büyük felaketlere yol açtı. Ülke genelinde tüm insanlar özellikle de ruhen oldukça etkilendi. Bu depremin ardından yıllardır konuşulan ve beklenen Marmara depremi de daha çok gündeme gelmeye başladı. Uzmanlar sık sık uyarılarda ve bilgi paylaşımında bulunurken yeni bir paylaşımda Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den geldi. Uzman İstanbul’da meydana gelebilecek o depremin hangi ilçelerde yoğun hissedileceğini açıkladı…

AKIN AKIN İSTANBUL’U TERK EDİYORLAR

Uzun zamandır beklenen Marmara depremi, özellikle de Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etkiye neden olan 6 Şubat depremlerinden sonra daha korkutucu bir hale geldi. İnsanlar Kahramanmaraş’taki depremin şiddetine tanık olduktan sonra İstanbul’da yaşamaya devam etmek istememe derecesine geldiler. Dolayısıyla İstanbul’dan başka şehirlere göç oranı son zamanlarda artış göstermeye başladı. Olası bir deprem felaketinden kaçmak isteyenler ülkenin farklı yerlerine dağıldı.

deprem.jpg

“BELKİ 1 AY BELKİ 1 HAFTA SONRA”

İstanbul depremine ilişkin birçok uzman hem sosyal medyadan hem de televizyonlardan bilgi aktarmaya devam ediyor. Bu uzmanlar arasında yer alan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ise İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Moriwaki, tartışmalı bir konu olan depremin ne zaman olacağına ilişkin şu cümleleri dile getirdi:

"7.6, 7.9'a kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir.”

deprem5.jpg

O İLÇELER BÜYÜK RİSK ALTINDA

Uzman Moriwaki, İstanbul depreminde riskin en yüksek olduğu ilçeleri de paylaştı. Açıklamalar kapsamında en riskli ilçeler ise şöyle sıralandı:

- Atatürk Havalimanı,

- Zeytinburnu,

- Küçükçekmece,

- Avcılar,

- Büyükçekmece

- Fatih

Moriwaki, açıklamasının geri kalanında, Anadolu Yakası'ndaki riskli bölgeler ise Tuzla ve Pendik’in deniz kenarı kısımları. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor fakat ‘tabut bina’ sayısı halen çok fazla. Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN