Japonya’dan Çorum’a büyük destek! Hayırlı olsun

Japonya’dan Çorum’a büyük destek! Hayırlı olsun

Çorum’un İskilip İlçesi için yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.

İskilip Kaymakamlığı, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımı zorlaşan yaşlı ve engelli bireylerin bu etkinliklere ulaşımını sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Bu anlamlı proje, Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından da destekleniyor.

Proje, ilçede yaşayan 7 bin 860 yaşlı ve engelli bireyin, sağlık hizmetlerine ve çeşitli etkinliklere daha kolay erişim sağlamasını hedefliyor. “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” adı verilen bu girişim, 1 milyon 856 bin lira bütçe ile hayata geçirilecek. Projenin koordinasyonunu üstlenen Durmuş Akbulut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) adına projeyi hazırladı ve Japonya’nın desteğini aldı.

img-4880.jpeg

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, proje sayesinde 891 engelli ve 6 bin 969 yaşlı vatandaşın özel olarak tasarlanacak araçlardan faydalanacağını belirtti. Polat, projenin amacının sadece ulaşımı kolaylaştırmak olmadığını, engelli ve yaşlı bireylerin sosyal ihtiyaçlarının da karşılanmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kaymakam Polat, “Bu proje ile ilçemizdeki engelli ve yaşlılarımızın eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik konularındaki sorunlarına çözümler üretmeyi ve onların psikolojik ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Ayrıca, projenin bir parçası olarak Uludere Mahallesi’nde bulunan bir ilkokul binası, Engelli Yaşam Merkezi’ne dönüştürülecek. Burada engelli bireylere yönelik ahşap hediyelik eşya yapımı ve takı yapım teknikleri gibi meslek edindirme kursları düzenlenecek. Bu kurslar, engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve mesleki beceriler kazanmalarını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN