Kabul etmeyen uçağa binemeyecek! Havalimanlarına yeni düzenleme yolda: Artık mecburi oluyor

Kabul etmeyen uçağa binemeyecek! Havalimanlarına yeni düzenleme yolda: Artık mecburi oluyor

Bunu kabul etmeyen uçağa binemeyecek! Havalimanları için yapılacak yeni düzenleme yolda! Artık mecburi olacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna sunulan yeni kanun teklifi taslağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çeşitli konularında ihtiyaç duyulan kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan taslağın, Sivil Havacılık Kanunu'nda köklü değişiklikler içerdiğini belirtti.

HAVACILIK GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ PROSEDÜRLER

THY, haziran ayı iç ve dış hat yeni uçuş planını duyurdu - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Kanun taslağına göre, Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle birlikte havalimanı girişlerinde güvenlik önlemleri artırılacak. Buna göre, tüm yolcuların havalimanı girişlerinde cihazla aranması zorunlu hale getirilecek. Cihazla yapılan aramanın yetersiz olduğu durumlarda ise elle arama yapılabilecek. Ancak, kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa alınmayacağı belirtildi.

Bakan Uraloğlu, yapılan düzenleme ile havacılık güvenliği kapsamında özel güvenlik personelinin genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabileceğini açıkladı.

DENİZCİLİKTE EMİSYON KONTROLÜ

Denizyolu Taşımacılığı Türleri ve Unsurları - Esalco

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, sadece havacılıkta değil, denizcilik sektöründe de önemli düzenlemeler yapılacak. Gemi kaynaklı emisyonların azaltılması için yeni bir düzenlemenin getirileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu kapsamda emisyon fiyatlandırma sisteminin kurulacağını ifade etti. Bu adımın Türkiye'nin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi'nin (ETS) denizcilik sektöründeki taşıma emisyonlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesinin beklendiğini söyledi.

GÜVENLİK VE ÇEVRE KORUMA ÖNCELİKLİ

Yeni Havalimanı'na personel girişi KGKS ve BGS ile olacak - Son Dakika Ekonomi Habeleri

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, hem havacılık hem de denizcilik sektörlerinde güvenlik ve çevre koruma önlemlerinin artırılacağını gösteriyor. Yolcuların güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen yeni güvenlik prosedürleri ile birlikte, denizcilikte emisyonların azaltılması için adımlar atılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolcuları yeni güvenlik prosedürlerine uymaları konusunda uyardı. "Aranmayı kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini unutmayın. Güvenliğiniz için bu önlemler gereklidir" diyen Bakan Uraloğlu, yeni düzenlemelerin ulusal ve uluslararası havacılık güvenliği standartlarını yükseltmesinin beklendiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN