Kabus geri döndü! Türkiye’nin dört bir yanından girecek

Kabus geri döndü! Türkiye’nin dört bir yanından girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün en güncel raporlarına göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde yağış bekleniyor. Özellikle Marmara’nın doğusu, Karadeniz bölgesi, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Ankara çevreleri ve Mersin’de dışarı çıkacaklar 2 kez düşünsün.

Yapılan tahminlere göre, ülkenin büyük bir kısmı parçalı ve çok bulutlu bir hava durumuyla karşı karşıya kalacak. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarların genellikle kuzey yönlerden, doğu bölgelerinde ise güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

img-3910.jpeg

Yağışların özellikle Adana’nın doğusu, Osmaniye, Maraş, Hatay’ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Genelde yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, sıcaklıkların düşmesiyle 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

img-3911.jpeg

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Bölgelere göre detaylı hava durumu raporu ise şu şekilde: Marmara Bölgesi’nin doğusu yağmur ve sağanak, Ege Bölgesi’nin iç kesimleri gece saatlerinde puslu ve sisli, Akdeniz Bölgesi’nin doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, İç Anadolu’nun doğusu ile Ankara çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Batı Karadeniz bölgesi karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Doğu Anadolu genellikle kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu ise sağanak yağışlı geçecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN