Kabus yarın saat 12'de İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Adana'dan başlayacak! Sonra Türkiye'yi saracak: Etkisi kolay geçmeyecek

Kabus yarın saat 12'de İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Adana'dan başlayacak! Sonra Türkiye'yi saracak: Etkisi kolay geçmeyecek

Meteorolojiden saatli uyarı geldi! Kabus yarın saat 12'de İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Mersin, Adana'dan başlayacak! Dolaşarak bütün ülkeyi etkisi altına alacak! Özellikle solunum yolu hastalıkları olanlar dikkat! Etkisi kolay geçmeyecek! Kapı pencerelerinizi sıkı sıkı kapatmayı unutmayın...

Meteoroloji kaynakları bu kez bütün ülkeyi etkisi altına alacak bir hava olayı için uyarıda bulundu. Meteoroloji kaynaklarının verilerine göre yoğun çöl tozu ülkeyi etkisi altına alacak. Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey, X hesabı üzerinden saat vererek vatandaşların tedbirli olması için paylaşımda bulundu.

EGE'DEN BAŞLAYIP BÜTÜN ÜLKEYİ ETKİSİ ALTINA ALACAK

Dev toz bulutu, Türkiye'ye doğru yaklaşıyor

Meteoroloji kaynaklarına göre, yoğun çöl tozu yarın öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin çeşitli bölgelerini etkisi altına alacak. Meteoroloji Bey'in paylaştığı bilgilere göre, özellikle İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Mersin ve Adana gibi Ege kıyıları ile Batı Akdeniz bölgelerinde başlayacak olan çöl tozu etkisi, daha sonra Türkiye geneline yayılacak.

Salı öğle saatlerinde başlayacak olan çöl tozunun Ege kıyısı illerinden başlayıp, Batı Akdeniz ve Kıbrıs'ı etkisi altına alması bekleniyor. Özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan kişiler için önemli bir risk oluşturabilir. Meteoroloji kaynakları, toz bulutunun etkisinin kolay geçmeyeceğini ve yoğunluğunun akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.

MARMARA BÖLGESİ DİKKAT!

Çöl tozu etkisinin, salı akşam saatlerinde (18:00) ise Akdeniz ve Ege'nin tamamını, Trakya, İstanbul ve Marmara Bölgesi'ni de içine alacak şekilde genişleyeceği bildirildi.

Açık havada uzun süre kalmaktan kaçınılması, solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin dışarı çıkmamaları ve gerekirse maske kullanmaları önem arz ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN