Kadınlar üretip satıyor, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar! Çoğu hobi olarak başladı ama taleplere yetişemiyorlar

Kadınlar üretip satıyor, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar! Çoğu hobi olarak başladı ama taleplere yetişemiyorlar

Kadınlar her yerde! Hem üretiyorlar, hem satıyorlar! Ev ekonomisine katkı sağlıyorlar! Çoğu hobi olarak başlamıştı! Şimdi ise taleplere yetişemiyorlar...

Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir rol üstleniyor. Son dönemde açılan dikiş-nakış kursları, özellikle kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı sağlarken, aynı zamanda acil ihtiyaçların karşılanmasında da önemli bir rol oynuyor.

HEM GELİR ELDE EDİYORLAR, HEM DE YARDIM ELİ

gelir.webp

Gediz Halk Eğitimi Merkezi'nin öncülüğünde düzenlenen 20 dikiş-nakış kursu, 500 kadına el emeği ürünlerin üretilmesi fırsatını sunuyor. Bu kurslarda öğrenim gören kadınlar, eşsiz yeteneklerini göstererek ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ürettikleri elbiseler, battaniyeler ve diğer kumaş ürünleri, sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda doğal afetler gibi acil durumlarda da yardım eli uzatıyor.

Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kursiyerlerin ürettiği ürünler sadece yerel ekonomiye katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası dayanışma örnekleri de sergiliyor. Geçtiğimiz dönemde Filistin'e gönderilen battaniyeler ve kıyafetler, kursiyerlerin emeği ve duyarlılığıyla hayat buldu.

kurs.webp

Gediz Halk Eğitimi Merkezi'nin Salur Mahallesinde düzenlediği dikiş-nakış kursunda 21 kursiyer, çeşitli kıyafetler ve kumaş ürünleri dikerek ekonomiye can katıyorlar. Kursların usta öğreticisi Safiye Akyün, "21 kursiyerimiz Salur Mahallesinde bulunan kursumuzda eğitim görmekteler. Kursiyerlerimiz burada dikiş-nakış öğreniyorlar. Kursiyerlerimiz şu anda eşofman takımı, gecelik, pijama, ceket tarzında kıyafetler dikiyorlar. Ekonomik sıkıntılardan sonra dikiş nakış kurslarına talepler daha çok arttı. Bu sene bu konuda daha çok aktifiz" şeklinde konuştu.

Akyün ayrıca, kursiyerlerin doğal afetler gibi acil durumlarda da aktif rol aldığını belirterek, battaniye ve uyku tulumu gibi ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca, kursiyerlerin duyarlılığı sayesinde Filistin'e yapılan yardımların önemli bir kısmının üretildiğini ekledi.

kurs1.webp​​​​​​​

Hobi olarak başlanan bu işin, kadınlar için bir meslek haline gelebileceğini belirten Akyün, "Kadınlarımız üretmeyi seviyor ve bu kurslara olan talep her geçen gün artıyor. Üretken kadınlar, ailelerine ve topluma daha fazla katkı sağlayabilirler" dedi.

Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi, genel olarak 98 farklı kursla 2 bin 500'e yakın kursiyere eğitim imkanı sunuyor. Bu kurslar arasında dikiş-nakış kurslarının önemi ve etkisi ise her geçen gün artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN