Kağıthane'de kale kurmuşlar

Kağıthane'de kale kurmuşlar

Uzun namlulu silahlarla çatışıp polis şehit eden suç şebekesi, İstanbul’un göbeğindeki örgüt evini de ‘mafya kalesi’ne çevirmiş. Dehşet evinde uyuşturucu trafiğinin yönetildiği, tetikçilerin konuşlandırıldığı ve silahların depolandığı tespit edildi. Korkunç manzara karşısında ‘Böylesi bir yer nasıl olur da bu zamana kadar tespit edilemez?’ sorusu yöneltildi.

Kontrolsüz silahlanma ve şehirlerde mafya varlığına ilişkin endişeler dile getirilirken Kağıthane’deki uyuşturucu baskınında polis Hakan Telli’nin şehit edilmesi tablonun vahametini ortaya koydu. Emniyet birimlerine otomatik silahlarla karşılık veren şüphelilere 97 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlardan 37’si tutuklandı. Tutuklamaya sevk yazısında örgütün kullandığı eve ilişkin detaylar ise dehşete düşürdü.

ZEHİR ZULALANIYORDU, TRAFİK YÖNETİLİYORDU

Saldırının yaşandığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği adresin örgüt evi olarak kullanıldığı belirtildi. Suç yapılanmasının zehir trafiğini buradan yönettiği, satıştan elde edilen paranın şebeke üyelerinin ailelerine dağıtıldığı tespit edildi. Evde iki kişinin de olası saldırılara karşı bekletildiği anlaşıldı. Yazışmalarda kod isim kullanan üyelerin uyuşturucu hammaddesini bilindik markaların logolarını kullanarak kalıp halinde yurda soktukları kaydedildi.

3008krt01a-tum.jpg

İstanbul Kağıthane’de geçen cuma akşamı uyuşturucu ticareti yapılan bir adrese operasyon düzenleyen polis ekiplerine, adresteki şüpheliler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis memuru Hakan Telli şehit oldu polis memuru Ahmet Yasin Çevik ise yaralandı. Polis ve şüpheliler arasında çıkan çatışmada polise ateş açan şüphelilerden Diyar Anucur öldürülürken 3 şüpheli ise yakalandı. Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri tarafından, olayı gerçekleştiren şüphelilerin dahil olduğu ve kamuoyunda Anucur grubu olarak bilinen suç örgütüne operasyon düzenlendi. Ekipler önceden belirledikleri 97 adrese eş zamanlı düzenledikleri operasyonda 39 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 37 tanesi ‘Suç örgütü kurmak, yönetmek ve suç örgütü üyeliği’ suçlarından tutuklandı. 2 şüpheli hakkında ise talebe uygun şekilde adli kontrol tedbiri uygulandı.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ZEHİR TRAFİĞİ YÖNETMİŞLER

Şüpheliler hakkındaki tutuklamaya sevk yazısında ise hücre evine ilişkin korkunç detaylar yer aldı. Elebaşısının Sinan Anucur olan Anucurlar Silahlı Suç Örgütü’nün uyuşturucu madde satışından kazandıkları paralarla örgüte yeni üyeler temin ettikleri, silahlandıkları ve ağlarını güçlendirerek hem uyuşturucu madde üretimi, hem de yurt dışından kaçak yollarla ülkeye çeşitli uyuşturucular sokmaya başladıkları belirtildi. Sevk yazısında, söz konusu ikametin örgüt evi olarak kullanıldığı, Diyar Anucur ve Akın Arsakay’ın olası saldırıya karşı ikamette bekletildikleri, uyuşturucu madde trafiğinin bu adresten yönetildiği vurgulandı. Şüpheli Ozan Anucur’ın cep telefonunda bulunan kalıp halinde uyuşturucu madde fotoğrafları ve şüpheli Yılmaz Burak ile yazışmalarından uyuşturucu madde satışından satıştan kazanılan paraların Burak’ta toplandığı, Burak’ın bu paraları örgüt üyelerine ve ailelerine göndererek örgütün devamlılığını sağladıkları, böylece örgütte olası kopuşların önüne geçildiği değerlendirmesi yapıldı.

YAZIŞMALARDA FARKLI İSİMLER KULLANDILAR

Cep telefonu yazışmalarında farklı isimler kullanan örgüt üyelerinin polisin yakalaması durumunda ifşa olmamak için bu yolu izledikleri, uyuşturucu hammaddelerini polise yakalanmamak için bilindik markaları ve logoları kullanarak kalıplar haline dönüştürerek yurt dışından soktukları, uyuşturucu satıcılarına bu maddeleri dağıttıkları ve polis takiplerini zorlaştırmaya çalıştıkları belirtildi. Şüphelilerden Görkem Doğan’ın örgüt üyesi olduğu, diğer örgüt üyesi Kadir Taşdemir ile suç örgütünün motosikletli kuryeliğini yaptıkları, ikametten ayrıldıkları sırada uzi marka otomatik tüfekle yakalandıkları belirtildi.

DEHŞET EVİNDE ÇELİK YELEK KOKAİN, TÜFEK

Polis şehit eden çetenin kullandığı adreslerde yapılan aramalarda, uzun namlulu silah, otomatik tabanca, ruhsatsız tabancalar, çelik yelek, esrar ve kokain ele geçirildi. Baskın yapılan eve ilişkin kamera görüntülerine göre Ozan Anucur’un, yaralı polisin silahını aldığı, Diyar Anucur’un elinde uzun namlulu tüfek olduğu ve örgüt üyesi şüpheli Akın Arsakay’ın ise elinde tabancayla ikametten çıktıklarının görüldüğü tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN