Kahramanmaraş depremini bilmişti! Hollandalı deprem uzmanı tarih vererek şimdi de o bölgeyi uyardı

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin yankıları sürüyor. 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen deprem öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla depremi önceden bilen ve 'Deprem kahini' olarak anılan ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, yeni bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşan Hollandalı deprem uzmanı, tarih vererek Türkiye'nin o bölgesinde yaşayanları uyardı. Hemen önleminizi alın!

Türkiye 3 gündür depremle mücadeleye devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık depremlerle 10 ili birden vuran korkunç depremde bilanço ağırlaşıyor. Bölgeye çok sayıda yardım tırları gönderilirken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Korkunç depremi yaşanmadan önce bilen ve sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, o bölgeyi işaret ederek tarih verdi. O bölgede yaşayanlar dikkat. Çok daha şiddetli vuracak.

HOLLANDALI DEPREM UZMANI TARİH VEREREK UYARDI

3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ve "Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da 7.5'lik deprem olacaktır" diyen ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, yeni bir video yayımladı. Yeni bir deprem için alarm veren Hoogerbeets, "6 şiddetinde sarsıntıya sebep olacakbu sismik hareketin 8 Şubat tarihinde olması bekleniyor" diyerek uyarılarda bulundu.

O BÖLGEDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Videoda Türkiye içinde uyarılarda bulunan ve artçı sarsıntıların devam edeceğini ifade eden Hoogerbeets, "10 Şubat tarihinde de sismik dalgalar bekliyorum. Fakat bunun şiddetli olmayacağını tahmin ediyorum. Şubat ayının ortası olan 13-14 şubat tarihleri arasında ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. bu biraz daha kritik olabilir" şeklinde konuştu.

gfgfgfgf-9.jpg

CAN KAYBI 7 BİNE YAKLAŞTI

AFAD tarafından yapılan son açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6.957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 38 bin 224 vatandaşımız yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

gfgfgf-96.jpg

Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta hemen 100 milyar liralık bir kaynağı kurumlar için tahsis edildi. Sağlıkta, bölgeye 1.000'e yakın ambulans, 241 UMKE timi ve 2 ambulans uçakta görevli, toplamda 5 bin sağlık personeli aktarılırken, TSK'ya ait gemi, uçak ve helikopterler teçhizat ve personel nakli çalışmalarında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN