Kamu işçisine ek zamda önemli gelişme! Müjdeyi TÜRK-İŞ Başkanı verdi: Enflasyon farkı ve taşeron düzenlemeleri...

Kamu işçisine ek zamda önemli gelişme! Müjdeyi TÜRK-İŞ Başkanı verdi: Enflasyon farkı ve taşeron düzenlemeleri...

Kamu işçisine ek zamda önemli gelişme! TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin mali ve sosyal haklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müjdeli haber geldi. Enflasyon farkı ve taşeron düzenlemeleri...

NESİBE GÖVEN ATALAY

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün mayıs ayında imzalandığını ancak yüksek enflasyon nedeniyle sözleşmenin kazanımlarının eridiğini belirtti. Ocak ayında başlayan kamu işçilerinin enflasyon farkı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşeceğini açıkladı.

Ergün Atalay yeniden Türk-İş Genel Başkanı

Atalay, 2023 yılının ikinci altı ay enflasyonunun %37,57 olduğunu ve ocak ayında başlayan sözleşmelerde %32,57 zam alındığını, fakat mart ve sonrasında başlayan sözleşmelerin bu zamdan yararlanamadığını ifade etti. Bu durumun 10 ila 14 puanlık bir fark yarattığını ve işçilerin haklı olarak ocak ayındaki enflasyon oranının kendilerine de uygulanmasını istediğini dile getirdi.

Atalay, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunu da gündeme taşıyarak, bu konuda henüz bir ilerleme olmadığını ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da bu kararın uygulanması gerektiğini vurguladığını aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yapılacak olan toplantıda, taşeron işçilerle ilgili düzenlemelerin ve ocak ayından sonra başlayan sözleşmeler için enflasyon farkının ele alınacağını belirten Atalay, işçilerin ilave zam beklentisine yönelik olumlu bir beklenti olmadığını ifade etti.

Kamu işçileri arasında denge çağrısı: Zamda "1 Mart" detayına dikkat çektiler, refah payı verilmesini istediler - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Atalay, yaklaşan seçimlere rağmen çalışanların asıl gündeminin geçim olduğuna dikkat çekerek, "Bu ülkeyi ucuz emek cenneti yaptırmayacağız. Bu ülke, 'İstediğimi veririm' diyen patronların ülkesi olmayacak" diyerek sözlerini noktaladı. Bu açıklamalar, kamu işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda önemli gelişmeleri işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN