Kamu kurumlarında iş imkanı! İlanlar peş peşe geldi! KPSS şartı olmadan kadroya geçebilirsiniz

Kamu kurumlarında iş imkanı! İlanlar peş peşe geldi! KPSS şartı olmadan kadroya geçebilirsiniz

Kamu kurumları bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımları için araştırmalar devam ediyor. 6 kurum KPSS şartı olmaksızın personel alımı yapılacağını duyurdu. Kadroyu genişletmek isteyen kurumlar başvuru şartlarını açıkladı. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

Mart ayı itibariyle personel alımları devam ediyor. Kamu kurumlarından peş peşe gelen açıklamalar kapsamında bazı kadrolarda eleman eksiği bulunduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar kapsamında gerçekleştirilen personel alımları için araştırmalar devam ediyor. Yayınlanan son ilanlar kapsamında 6 kamu üniversitesinde boş pozisyonlar için personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

6 KURUMDA ALIM YAPILACAK

Son dönemde kamu kurumlarında yapılan alımlar hakkında araştırmalar devam ediyor. Mart ayının bitmesine günler kala bakanlıklar ve alt kurumlar tarafından gerçekleştirilen personel alımları devam ediyor. Eksik kadroları için yeni ilanları yayınlayan kurumlar birçok farklı alanda alım gerçekleştirecek.

personel-2.jpg
Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere diğer bakanlıklarda da gerçekleştirilen personel alımları için memur, tekniker, teknisyen gibi pozisyonlarda alım yapılacağı duyuruldu. Belirlenen üniversiteler kapsamında adayların başvuru yapabileceği pozisyonlarla ilgili detaylar tek tek açıklandı. Yayınlanan ilanlarda bazı pozisyonlarda KPSS şartı istenmediği dikkat çekiyor. Gerçekleştirilecek alımlarda başvuruların online olarak yapılacağının altı çizildi.

ÜNİVERSİTE KADROLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?


6 kamu üniversitesi tarafından açıklanan ilanlar kapsamında KPSS şartı istenmemesi en dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor. Bu kapsamda KPSS puanı düşük olan ya da hiç KPSS puanı bulunmayan adaylar da ilanlara başvuruda bulunabilecek.

personel-basvuru-2.jpg
Kamu üniversitelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapılabileceği aktarılırken adayların başvuru işlemlerini kurumların resmi internet sitesi üzerinden elektronik bir şekilde yapacağı belirtildi. Başvuru işlemlerinin belirlenen son başvuru tarihinden önce yapılması gerekiyor. Başvuru yapan adayların uygunluk durumları değerlendirilirken sözlü ya da yazılı sınav yapılabileceği de aktarıldı. Adayların katıldıkları sözlü ya da yazılı sınavdan aldıkları puanların önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken başarı sıralaması da alımlar için önemli bir kriter olarak görülmektedir.

Sözleşmeli personel olarak görev yapacak adaylar belirlenen süreler kapsamında sözleşme imzalayacak. Belirlenen sürenin tamamlanması ile birlikte adaylar sözleşmeyi yenileyebilirken sonlandırma kararı da alabilmektedir. Bu kapsamda adayların belirlenen pozisyonlara başvuru işlemlerine dikkatli bir şekilde yapması gerekiyor.

personel-is.jpg

Kamu üniversiteleri bünyesinde gerçekleştirilecek alımların devlet istihdam politikalarının bir yansıması olarak görülmektedir. Üniversiteler alanında uzman ve nitelikli personel istihdam etmek için çalışmalara hız verirken eğitim ve araştırma kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar www. ilan.gov.tr adresi üzerinden detayları öğrenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN