Kan donduran cinayetin davası başladı: Hep birlikte çukura attık

Kan donduran cinayetin davası başladı: Hep birlikte çukura attık

İstanbul'daki bir boş arazide elleri ve ayakları bağlı halde bulunan Murat Kartal cinayetinde aralarında 2 polis ve 1 eski milletvekilinin de bulunduğu 11 sanık hakim karşısına çıktı. Sanık Faysal Gezen ise Mehmet Selim Baybaşin’in talimatıyla Metin’le birlikte araca bindiklerinde Murat Kartal’ın başının öne düşük vaziyette olduğunu ve kendisine ses vermediğini, hep birlikte onu arabadan taşıyıp boş arazide bir çukura bıraktıklarını anlattı.

İstanbul Beylikdüzü'nde 4 Şubat 2022 tarihinde bir kişinin elleri ve ayakları bağlı halde cesedi bulundu. Öldürülen kişinin Murat Kartal olduğu tespit edildi ve Kartal'ın uyuşturucu iddialarıyla gündeme gelen Baybaşin ailesi üyelerinden Edip Fırat’ı öldürmekten 2015 yılında tutuklandığı ardından da tahliye edildiği öğrenildi.

Daha sonra ise 20 Ocak tarihinde kaybolan ve hakkında kayıp başvurusu yapılan Kartal’ın polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkut tarafından 20 Ocak günü Maltepe’de otomobile bindirildiği ortaya çıkmıştı. Murat Kartal daha sonra 2015 yılında Şişli’de öldürülen Edip Fırat’ın amcası Yavuz Yavuztürk ile yanında bulunan kişilere teslim edilmişti.

11 ŞÜPHELİ HAKKINDA CEZA TALEBİ

Mehmet Emin Baybaşin, Yavuz Yavuztürk ve iki polis memurunun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli iki polis memuru Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş hakkında ayrıca “Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Aralarında 1’i eski milletvekili, 2 polis memurun da bulunduğu 11 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 8 tutuklu sanık ile bir tutuksuz hazır bulundu. Duruşmaya 2 tutuklu sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ve taraf avukatları katıldı.

ESKİ MİLLETVEKİLİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunma yapan tutuklu sanık Abdulsamet Turgut, ölen kişi bir tanışıklığı olmadığını, milletvekilliği yapmış bir insan olarak, böyle bir işe karışacak kadar gözünün kararmadığını, suçsuz olduğunu söyledi.

'OĞLUMUN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINA HİÇ KATILMAMIŞTIM'

Duruşmaya tekerlekli sandalye ile getirilen tutuklu sanık Mehmet Emin Baybaşin savunmasında, “Olayla ilgili hiçbir bilgim yoktur. 3 sanık dışında diğer sanıkları tanımam. Ben olayı emniyette duydum. Daha öncesinde olaya dahilim yoktur. Oğlumun öldürülmesi olayı nedeniyle Murat Kartal ve ailesine husumetim yoktu. Oğlumun öldürülmesi davasına hiç katılmamıştım. Maktulü tanımam. Olaydan 1-2 ay önce felç geçirdim. Evde tedavim devam ediyordu. Desteksiz yürüyemiyorum. Yavuz Yavuztürk ile aile sorunları nedeniyle 4 yıldır görüşmüyorduk. Evimde çıkan peruk oğlumun peruğuydu, annesi saklıyordu. Beraatimi istiyorum” dedi.

'ARABAYA BİNDİĞİNDE ELLERİ KELEPÇELİYDİ'

Tutuklu sanık Metin Atalan beyanında, “Yavuz Yavuztürk dayıma o gün telefon geldi. Sinirlendi. Birlikte yola çıktık. Bilmediğim bir yerde beklerken polis olduğunu anladığım iki kişi Murat Kartal’ı getirdi. Arabaya soktular. Dayım, ‘bizden habersiz polislerle iş çevirmişler’ dedi. Sonra şatoya geçtik. Yavuz, ‘Bizden habersiz polislerle iş çevirmişler’ diyordu. Daha sonra şatoya Mehmet Selim Baybaşin geldi. Gelir gelmez şahsın nerede olduğunu sordu. Sonra bize ‘kızarak siz buradan uzak durun’ dedi. Mehmet Selim, Murat’a ‘sen benim yeğenimi nasıl öldürürsün’ diye hakaretler ediyordu. Sonrasında aracın içerisinde Mehmet Selim, Murat’a kızıyordu. Aracı Faysal sürüyordu, yanına ben oturdum, arkada da Murat Kartal ile Mehmet Selim vardı. Murat hayattaydı, oturuyordu, darp edilmemişti. Şatonun dışına çıktık yanımızdan ekip arabası geçince Faysal üzerindeki silahı dışarı attı. Biraz daha ilerleyince Mehmet Selim burada durun dedi. Murat’la Mehmet Selim aşağı indi, bizi de şatoya gönderdi. 15-20 dakika sonra Yavuz şatoya döndüğünde şahsı metrobüse bıraktığımızı söyledik. Sonra Faysal Gezen’in attığı silahı aramaya gittik. Murat arabaya ilk bindirildiğinde elleri kelepçeliydi daha sonra kelepçesini kim açtı bilmiyorum” dedi.

'BOŞ ARAZİYE ATTIK'

Sanık Faysal Gezen ise Mehmet Selim Baybaşin’in talimatıyla Metin’le birlikte araca bindiklerinde Murat Kartal’ın başının öne düşük vaziyette olduğunu ve kendisine ses vermediğini, hep birlikte onu arabadan taşıyıp boş arazide bir çukura bıraktıklarını anlattı.

Söz alan sanık avukatlarından biri, “İnternette Mehmet Selim Baybaşin yazdığımda atlı fotoğrafı çıkıyor. Bu kişi geçen yıl ölmüş. Sanığa bu fotoğraf gösterebilir miyiz?” şeklinde sordu. Sanık Atalan ise soruya "Fotoğraftaki kişi şatoya gelen Mehmet Selim Baybaşin’di" şeklinde cevap verdi.

Sanıklardan Mehmet Emin Baybaşin’e bu kişinin kim olduğu sorulduğunda, “Mehmet Selim, benim Ali Rıza ağabeyimin oğludur” dedi.

'BİRBİRLERİNİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜLER'

Polis memuru olan tutuklu sanık Erdem Öntürk savunmasında, “Sanıklardan Yavuz Yavuztürk’ün Murat Kartal’a ulaşmak için benden yardım istedi. Bana Murat Kartal’ın telefon numarasını verdi. Ben de meslektaşım Fatih’ten yardım istedim. O da Murat Kartal’ın fotoğrafını ve evraklarını buldu. Olay günü Murat Kartal’a bir kafenin dışında ulaştık. Kendisine ifade vermesi gerektiğini söyledik. O da tamam deyip araca bindi. Sonra Yavuz’u aradık ve buluştuk. Murat, Yavuz’u görünce, ‘Beni polise mi aldırtıyorsunuz?’ dedi. Birbirlerinin üstüne yürüdüler” şeklinde konuştu.

'KURBAN MI OLDUK DİYE DÜŞÜNDÜM'

Sanık Öntürk, “Biz de gidecektik fakat Fatih’in omuzu kötü olunca gitmemeye karar verdik. Biz Silivri’ye dönünce Yavuz Yavuztürk’ün yeğeni Hasan beni aradı. Bana, ‘Adam gebermiş gitmiş bu konuyu kapatalım’ dedi. Benim dünyam başıma yıkıldı. Fatih’le birlikte kurban mı olduk diye düşündüm. Ne olduğunu netleştirelim diye kolluk birimlerine gittik. İyi niyetimizin kurbanı olduk” dedi.

Mahkeme, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN