Kandilli'den deprem yorumu: 40'a yakın deprem meydana geldi, merkez üssü aktif

Kandilli'den deprem yorumu: 40'a yakın deprem meydana geldi, merkez üssü aktif

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, Marmara’da gerçekleşen 5.1’lik ve 4.5’lik depremleri değerlendirdi. Prof. Özener, 40’a yakın deprem meydana geldiğini vurgulayarak merkez üssünün aktif bir olduğunu söyledi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener İstanbul'u sallayan depremlerin ardından kameralar karşısına geçti. Prof. Dr. Haluk Özener "şu ana kadar 40'a yakın deprem oldu" diyerek artçı depremlerinde Marmara bölgesinde yaşandığına dikkat çekti

'MARMARA'DA İKİ KOL VAR...'

Prof. Özener şöyle konuştu; "Artçı depremlerin en büyüğü 3.8. Artçıların 9 tanesi 3'ün üzerinde. Marmara'da iki kol var. Bu bölge Marmara içerisinde aktif bir yer. Tarihsen dönem kayıtlarına baktığımızda bu bölgede daha önce de büyük depremler meydana geldi. Marmara'da bir deprem bekliyoruz ama bu Marmara'daki her depremin o deprem olduğu anlamına gelmesin. Marmara'da yaklaşık yılda 9 tane deprem meydana gelmekte.”

'SİSMİK OLARAK AKTİF BİR BÖLGE'

2020 yılından bu yıl 15 Ağustos'a baktığımız zaman da Marmara bölgesinde 3 bin tane irili ufaklı deprem oldu. 2023 yılına bakarsak da Avşa-Balıkesir açıklarında 4.4'lük depremler yaşadık, dediğim gibi bölge sismik olarak aktif bir bölge.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN