Kapıda vize başlıyor! Yunanistan tarih verdi

Kapıda vize başlıyor! Yunanistan tarih verdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Türk turistlere vize kolaylığı sağlayacak "kapıda vize" uygulamasının tarihini açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Türk turistler için önemli bir kolaylık sağlayacak "kapıda vize" uygulamasının detaylarını açıkladı. İlk etapta, Ege Denizi'ndeki beş adada uygulanacak olan bu program, 30 Mart itibarıyla başlayacak. Bu adımla, Yunan adalarına seyahat edecek Türk vatandaşları için vize işlemleri büyük ölçüde kolaylaşacak ve hızlanacak.

Programın başlaması, birçok bakanlığın koordineli çalışmasını gerektiren karmaşık bir süreç olarak tanımlanıyor. Ancak Gerapetritis, sürecin zaten başladığını ve devam eden toplantılarla birlikte, Yunan ekonomisi ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler açısından olumlu sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Kapıda vize uygulamasının genişletilmesi taleplerine ise Schengen kuralları çerçevesinde bazı sınırlılıklar olduğu ve bu nedenle programın genişletilmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Ancak geçmişte daha sınırlı ölçekte uygulanan bu programın önemli sonuçlar verdiği vurgulanıyor, bu da uygulamanın olumlu etkilerinin altını çiziyor.

Bu gelişme, hem Yunanistan'ı ziyaret etmek isteyen Türk turistler için hem de iki ülke arasındaki turistik ve ekonomik ilişkiler için önemli bir adım olarak görülüyor. Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla birlikte, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahatleri daha da kolaylaşacak ve bu durum, karşılıklı turizm akışını artırarak iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da pekiştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN