Kapıkule sınır kapılarında yeni rekor: 38 bin yolcu, 9 bin araç giriş yaptı

Kapıkule sınır kapılarında yeni rekor: 38 bin yolcu, 9 bin araç giriş yaptı

Kapıkule sınır kapısı, Avrupa'da yaşayan ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için gelen gurbetçi vatandaşlar için gerekli önlemlerin alındığı gümrük sınır kapılarından biri olarak dikkat çekiyor. Yolcu giriş peronu sayısı, 12'den 24'e çıkarıldı ve sonuç olarak Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 38 bin 692 yolcu ve 9 bin 5 binek araç girişiyle rekorlar kırıldı.

Kapıkule sınır kapısına gelen gurbetçi vatandaşlar için önemli bir geçiş noktası olduğunu belirtmek önemlidir. Son dönemde alınan önlemler ve yapılan düzenlemelerle kapasite artırımı sağlanmış. Yolcu giriş peronu sayısının artırılması ile birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişlerde büyük bir artış yaşanmış.

KAPIKULE SINIR KAPISI YİNE BİR REKORA KOŞTU

Gurbetçi vatandaşları için gümrük sınır kapılarında gerekli tedbirlerin alındığını ve 12 olan yolcu giriş peronu sayısının 24’e çıkarıldı. Kapıkule Sınır Kapısından 9 bin 5 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yolcu girişinde tüm zamanların rekoru kırıldı. Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, "Son bir haftada sınır kapılarımızdaki yolcu sayılarında rekor kırıldı. Anavatana dönen vatandaşlarımızın işlemlerini ve geçişlerini hızlandırmak amacıyla her türlü tedbir alındı. Kapıkule sınır kapımızda, 9 bin 5 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ana vatana dönüşlerinde yaşadıkları sorunları en aza indirmek için bin 302 personelimiz görev yapıyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak geçiş yaptığı Kapıkule sınır kapımızda peron sayımız 24’e çıkartıldı. 22 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımızdan 141 bin 478 araç ve 562 bin 834 yolcu giriş yaptı" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN