Kar geldi, okul tatilleri başladı! Binlerce öğrenciye güzel haber: O illerde eğitime bir gün ara verildi

Kar geldi, okul tatilleri başladı! Binlerce öğrenciye güzel haber: O illerde eğitime bir gün ara verildi

İlkbaharın habercisi Mart ayının son haftalarına yaklaşmışken Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Birçok ilde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken binlerce öğrenciye güzel haber valiliklerden geldi. Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mart ayının son haftalarına yaklaşırken Türkiye'nin doğu illerini kar yağışı esir aldı. Meteoroloji uzmanları ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti. Kar yağışının etkili olduğu illerdeki öğrenci ve veliler ise okulların tatil olup olmadığının cevabını merak edip araştırıyor. Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

1675602779071-kar-tatili.jpg

HAKKARİ

Hakkari Valiliği ''İlimiz genelinde iki gündür devam eden yağışlardan bölgesel olarak kar ve yağmurdan dolayı, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak 22 Mart 2024 Cuma günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren Kreş, Anaokulu, İlk ve Orta dereceli eğitim kurumları, ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerde söz konusu tarihte idari izinli sayılacaklardır'' açıklamalarında bulundu.

SİVAS AKINCILAR

Sivas Akıncılar kaymakamlığının yaptığı açıklamada bugün etkili olan kar yağışı nedeniyle Akınlar ilçesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

BİTLİS

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşulları ve karın etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, il merkezi ile bağlı köylerdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

VAN'IN BAHÇESARAY

Van Bahçesaray Kaymakamlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, 22 Mart 2024 Cuma günü için taşımalı ile köy okullarındaki eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Yetkililer, vatandaşların kar yağışı nedeniyle dikkatli olmalarını ve gerektiğinde tedbir almalarını öneriyorlar. Ayrıca, ulaşım ve diğer alanlarda oluşabilecek aksaklıklara karşı da gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN