Kar İstanbul'u inanılmaz şekilde vuracak! İki dalga halinde gelecek Türkiye donacak... O gece kar yağışı tipiye dönecek

Kar İstanbul'u inanılmaz şekilde vuracak! İki dalga halinde gelecek Türkiye donacak... O gece kar yağışı tipiye dönecek

Son dakika haberi... Dört gözle beklenen kar yağışı bir türlü ülkemize gelmedi. Önceki senelere göre sıcak bir kış geçiren Türkiye kuraklıkla karşı karşıya kalmış durumda. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar hangi tarihlerde nelere yağacak?' sorularını araştırmaya başladı. Bir türlü yağmayan kar yağışı uzmanları da şaşırtırken beklenen tarih verildi. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kar yağışının tüm yurdu etkisi altına alacağı tarihi açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika hava durumu haberi... Yeni yılla beraber beklenen kar yağışı bir türlü kendini gösteremedi. Ocak ayının bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen beklenen kar ülkeye gelmedi. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı görüldü ancak etkisi kısa sürdü. Beklenen yağışların etkisini göstermemesi kuraklık riskini iyice artırırken uzman isimlerinden son dakika duyurusu geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen tarihi açıkladı. İki dalga halinde geliyor, o geceye dikkat. İstanbul'da göz gözü görmeyecek.

ÜNLÜ UZMAN TARİH VERDİ! BEKLENEN KAR GELİYOR

Aralık ayında Trakya üzerinden Sibirya soğuklukları ülkemize giriş yapmıştı ancak etkisi kısa sürdü. Türkiye'nin bazı yüksek kesimlerinde kar görülürken, İstanbul'da ilk kar Silivri'ye düşmüştü. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarih vererek kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi. O geceye dikkat.

dsvsdvs.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL KARA HAZIR

Havaların soğumasıyla birlikte ülke genelinde kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

fdbdfbdf-3.jpg

BEKLENEN YAĞIŞLAR GELİYOR, O GECEYE DİKKAT

Beklenen yağışların sonunda geldiğini duyuran Kerem Ökten, "Kuraklık son buluyor. Türkiye çok şanslı bir sinopliğe giriyor. Peşi sıra yağışlı havalar gelecek. Tüm bölgeler etkilenecek. İlk atak 26 Ocak'ta dağlar ve yüksek rakımlı şehirler karlı olacak. Hemen ardından ayın son günleri geniş bir alanda..."

b1.jpg

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusunu cevaplayan Kerem Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da kar sinyalleri haritalara yansımaya başladı. Potansiyel olarak büyüklüğünü koruyor. Soğuk hava dalgası 2 bölüm halinde gelecek gibi görünüyor. Detaylar için henüz vakit var."

b2.jpg

Açıklamasının devamında beklenen kar için tarih veren Ökten, "Doğu Anadolu'da, kesin olmamakla birlikte, önümüzdeki Cuma gecesi kuvvetli bir tipi bekleniyor." dedi.

b3.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.jpg

22 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.jpg

23 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.jpg

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

h4.jpg

25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN