Kar, soğuk, yağmur yolda: İstanbul'da sıcaklık 10 derece düşecek

Kar, soğuk, yağmur yolda: İstanbul'da sıcaklık 10 derece düşecek

Marmara'da soğuk ve yağışlı hava hafta sonu verdiği aranın ardından haftanın ilk gününde yeniden yüzünü gösterdi. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de sıcaklığın 10 derece düşeceğini söyledi. Şen yağmurun ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Edremit Körfezi, İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli olacağını aktardı. Trakya’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülebileceğini belirten Şen, "Anadolu'ya da çarşamba günü kar geliyor." diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta kuvvetli fırtına ve yağmurun etkisinde olan Marmara ve Ege'ye soğuk ve yağışlı hava haftanın ilk gününde yeniden uğradı. Kurak geçen yaz mevsiminin ardından eylül ve ekim ayını da yağışsız geçiren yurt geneli kasım ayıyla birlikte yağmura kavuşmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre aralık ayı da yeni haftaya yağmurla devam edecek.

Yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

8229295.jpg

İSTANBUL 10 DERECE SOĞUYACAK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Milliyet’ten Eren Koca'ya yaptığı açıklamada “İstanbul’da bugünden itibaren hava 10 derece soğuyacak ama ocak ayından önce kar düşeceğini tahmin etmiyorum. Kar olması için beş derecenin altına inmesi gerekiyor” dedi.

8230116.jpg

ANADOLU ÇARŞAMBA GÜNÜ KARA KAVUŞACAK

Trakya’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülebileceğini belirten Şen, “Anadolu’ya ise çarşamba günü kar geliyor, özellikle Doğu Anadolu’da etkili olacak” diye konuştu.

Son 15 günde İstanbul’da yağışların etkili olduğunu vurgulayan Şen, “Anadolu ise çok yağış almadı, kar da çok etkili olmadı. Kar yağmazsa tarım göletleri için sıkıntı olur” ifadelerini kullandı.

8231321.jpg

Şen ayrıca gökdelenlerin ısı adası yaratarak kar yağışını ve havanın soğumasını engellediğini belirterek “Örneğin 50 katlı rezidansta açılan kaloriferin sıcaklığı dışarı çıkıyor. Bu da sıcaklığın 2-3 derece yükselmesine neden oluyor” dedi.8251427.jpg

BİR GÜNLÜK MOLA

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da Şen, 'Bugün pazartesi... Marmara, Ege ve Batı karadeniz bölgesinde yağmur var. Sıcaklık 10 derece düşerek, olması gerekene iniyor. Marmara'da poyraz kuvvetli. Dolayısıyla hissedilen sıcaklık daha düşük. Yağmur Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Edremit Körfezi, İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli.' ifadelerini kullandı.

Salı günü hariç ülkede hafta boyunca yağışın olduğunu söyleyen Şen, 'Yağışlar genellikle yağmur şeklinde. Çarşamba ve hafta sonu Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek. Diğer bölgelerde kar yok.' dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN