Samsun’un Kavak ilçesi bu yıl tarımda adeta altın çağını yaşıyor. Yaklaşık 110 bin dekar alanda yapılan buğday tarımı, kar ve yağmurun etkisiyle rekolte açısından beklentilerin üstüne çıktı. Kavak’ın Sıralı Mahallesi’nde başlayan hasat, çiftçilerin yüzünü güldürdü.
"BUĞDAYIMIZ DA SAMANIMIZ DA BEREKETLİ OLDU"

Üretici Ahmet Keskin, bu yılki verimin kendilerini oldukça memnun ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Kavak ilçesi Sırlı Mahallesi’nde üreticilik yapıyorum. Bu sene şükürler olsun yağmur ve karla birlikte gelen bereketi yaşıyoruz. Ekin mahsullerimiz ve samanlarımız çok güzel, bereketli olsun."
DOĞA DESTEK VERDİ, ÜRETİM PATLADI

Kış aylarında yoğun şekilde yağan kar ve ilkbaharda gelen yağmur, toprak yapısında olumlu bir etki yaratarak ürün verimliliğini artırdı. Kavak bölgesinde çalışan biçerdöver operatörü İsmail Er, bu sezonun uzun yıllardır yaşanmadığını söyledi:
"Bu sene Samsun’un Kavak ilçesinde köylünün, çiftçinin yüzü gülüyor. Kar ve yağmur yağışları bölge ürünlerinde verimi çok artırdı yüksek bir rekolte var. Ülkemize, çiftçimize hayırlı olsun."
