Kar yağışı İstanbul'a girdi! İşte ilk görüntüler

Kar yağışı İstanbul'a girdi! İşte ilk görüntüler

Heyecanla beklenen kar İstanbul'a giriş yaptı! Meteoroloji tahminlerinde görünen ama bir türlü gelmeyen kar sonunda görüldü. İşte ilk görüntüler...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Trakya bölgesi için yapmış olduğu kar alarmının ardından, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası İstanbul sınırlarını aştı. Sosyal medya kullanıcısı Hawaeather'ın paylaştığı görüntülere göre, Silivri bölgesinde her yer beyaza bürünmüş durumda.

Meteorolojik kaynakların daha önce yapmış olduğu açıklamada, Avrupa modelinin Marmara Bölgesi hakkında yaptığı güncellemeler doğrultusunda İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Sakarya illeri için yüksek kesimlerde kar yağışı tahmin edilmişti. Bugün itibarıyla yurdumuzda etkisini göstermeye başlayan soğuk hava dalgası, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olmuş, ancak İstanbul'a giriş yapamamıştı. En son yapılan açıklamalara göre ise kar yağışı İstanbul'a da ulaştı.

Özellikle İstanbul'un yüksek kesimleri olan Beylikdüzü gibi bölgelerde kar yağışının beklendiği, şehir merkezinde ise sulukar yağışı olabileceği öngörülüyor. Bu gelişme, İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşları soğuk hava koşullarına ve olası kar yağışına karşı dikkatli olmaya davet ediyor.

Vatandaşlar, kış lastiği kullanımı, trafikte dikkatli sürüş ve gerektiğinde evlerde kalma gibi önlemleri alarak, meteorolojik koşullara karşı hazırlıklı olmaları öneriliyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde olası buzlanma ve don olaylarına karşı da tedbirli olunması gerektiği hatırlatılıyor. İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayanlar, bu gece ve yarın için hava durumunu yakından takip etmeli ve gerekli önlemleri almaya devam etmeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN