Kara para dosyasına adınız karışmış yalanı! Dolandırıcılar şimdi de bu yöntemi buldu: 600 gram altını elleriyle dolandırıcılara

Kara para dosyasına adınız karışmış yalanı! Dolandırıcılar şimdi de bu yöntemi buldu: 600 gram altını elleriyle dolandırıcılara

Dolandırıcılar yeni yöntemleriyle insanları kandırmaya çalışmaya devam ediyor. Bu sefer de “kara para dosyasına adınız karışmış” yalanı ile insanları dolandırmaya çalışıyorlar. Öyle ki bir vatandaş bu yöntem yüzünden 600 g altınını elleriyle dolandırıcılara teslim etti. İşte olayın detayları…,

İstanbul Üsküdar’da yaşayan bir vatandaş, kendisini telefonla arayarak polis olduklarını söyleyen ve “kara para aklama dosyasını adınız karışmış” yalanına inanarak bu dolandırıcılara yaklaşık 1.2 milyon lira değerinde olan 600 gram altınını kaptırdı. Akşam evini satarak biriktirdiği bu parayı kaptırdığını ifade eden yaşlı kadın yetkililerden yardım istedi.

yeni-proje.jpg

TELEFON DOLANDIRICILIĞINDA YENİ YÖNTEM

Üsküdar’da ikamet eden Eyüp ve Hatice Kendirli çifti bir süre önce Bursa iznik'te bulunan evlerini satarak altın yatırımına dönüştürmüşlerdi. Yaklaşık 1.2 milyon değerinde altınları olan çift kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından dolandırıldılar.

Kendirli Çiftini arayan dolandırıcılar, çifte” kara para aklama dosyasına adınız karışmış, bankadaki altınlarınız sahte, onlarda suçluların parmak izi var” yalanıyla yaşlı kadından bankaya gitmesini isteyerek kandırdılar. Eyüp Kendirli’ye ise “Savcı bey ifadeye bekliyor” yalanıyla Çağlayan Adliyesi’ne gitmesini istediler. O esnada dolandırıcılar yaşlı kadının evine giderek “altınlardaki parmak izini kontrol edip getireceğiz” yalanıyla bütün altınlarını alıp kayıplara karıştılar.”

yeni-proje-1.jpg

“SÜREKLİ TELEFONLA OYALADILAR”

Eşiyle evinde kahvaltı yaparken telefon ile arandığını belirten Hatice Kendirli, “Telefonla arandık, adımızın kara para aklama dosyasına karıştığını söylediler. Bizi sürekli telefonla oyaladılar. Bize kimliklerimizi, mahkeme kararlarını atınca, böyle bir olayla karşılaşmadığımız için inandık. Telefon kapanmadı çocuklarımıza haber veremedik. Bankadaki altınlarımızın değiştirildiğini, sahte olduğunu söylediler. Bankaya giderek kontrol ettim. Koyduğum gibi duruyor, ellenmemiş. Beni tekrar aradılar, 1 haftaya mahkumiyet kararınız çıkacak dediler. Altınları almamı istediler, parmak izinden bulacaklarını söylediler. Kapıda bizden biri var ona verin sabah getireceğiz diye söylediler. Bu arada ise eşimi Çağlayan Adliyesine gönderdiler “dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

600 gram altını dolandırıcılara kaptıran Hatice Kendirli, "Ertesi gün sabah beni aradılar. Altınlarım nerede hangi gelmedi dediğimde, parmak izleri çıktı dediler. Siz kimsiniz benim devletimin polisi değilsiniz dediğimde “Pensilvanya, ABD” dediler. 600 gram has altın, İznik’teki evimi satmıştım. İlerleyen zamanda peşinat vererek kızıma ev alacaktım. Yetkililerden altınlarımın bulunmasını ve bu çetenin çökertilmesini istiyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN