Karadenizliler faydasını biliyor sık sık tüketiyor! Kendi ayrı yaprakları ayrı sağlıklı: Etkilerini duyan pazara koşuyor

Karadenizliler faydasını biliyor sık sık tüketiyor! Kendi ayrı yaprakları ayrı sağlıklı: Etkilerini duyan pazara koşuyor

Karadenizliler tarafından çok fazla tüketilen bu meyve, insan sağlığı için oldukça faydalı. Öyle ki kendisi ayrı yaprakları ayrı sağlıklı. İşte, etkisini duyanın almak için pazara koşacağı o meyve…

Birçok kişinin adını belki de ilk kez duyacağı karayemiş meyvesi adeta sağlık deposu. Mayhoş tadıyla alışılmışın dışında bir lezzet sunan meyve, özellikle Karadeniz halkı tarafından çok fazla tüketiliyor.

KARAYEMİŞ MEYVESİ NEDİR?

Gülgiller familyasından olan karayemiş meyvesinin bir diğer ismi de taflandır. Beyaz renkli çiçekleri ile Temmuz’da meyve vermeye başlayan karayemiş; yaprakları dökülmeyen, gri ile siyah renklerinde ağaca sahip, genelde dik ve düzgün bir şekilde büyüyen meyvedir. Besin bakımından zengin topraklarda kolayca yetişen karayemiş, 6 metreye kadar uzayabiliyor.

karayemis-faydalari-1.jpg

KARAYEMİŞİN FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü Antioksidan Kaynağı: Karayemiş, içeriğindeki bol miktarda C vitaminiyle güçlü bir antioksidan kaynağı oluyor. Bu yönüyle de bağışıklığı güçlendiriyor.

Öksürüğe İyi Geliyor: Grip, nezle ya da soğuk algınlığından dolayı ortaya çıkan öksürüğün hafiflemesinde etkilidir.

Kan Dolaşımını Destekliyor: Sağlıklı kan dolaşımını destekleyen karayemiş bu yönüyle beyin fonksiyonlarına da olumlu etki gösterir. Damar tıkanıklığını engeller.

Demir Eksikliğine Destek: İçeriğindeki demir mineraliyle demir eksikliği yaşayanlara iyi gelir.

İdrar Söktürür: İdrar söktürücü etkisiyle böbrek sağlığını olumlu etkiler.

Sinir Yatıştırır: Sinir, stres ve uykusuzluk gibi sorunların hafiflemesini sağlar.

karayemis-faydalari-2.jpg

KARAYEMİŞ NASIL TÜKETİLMELİ?

Karayemişi taze ya da kurutarak tüketebilirsiniz. Meyvesini tek başına ya da fındık, ceviz gibi kuruyemişlerin yanında çerez olarak tüketmek de oldukça lezzetli. Aynı zamanda kurutulmuş yapraklarını kaynar suya ekleyip demledikten sonra çay niyetine de içebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN