Karadenizlilerin öfkesi pahalıya patladı! Dünyanın en kötü yemeği seçilmişti: Fiyatı bir anda 2 katına çıktı

Karadenizlilerin öfkesi pahalıya patladı! Dünyanın en kötü yemeği seçilmişti: Fiyatı bir anda 2 katına çıktı

Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından yayınlanan ‘Dünyanın en kötü 100 yemeği’ listesinde, Karadeniz’in meşhur karalahana çorbasının da yer alması çok tartışılmıştı. Çıkan haberlerin ardından Karadenizlilerin öfkesi pahalıya patladı. Karalahananın fiyatı bir anda 2 katına çıktı…

TasteAtlas 2023 yılının en kötü 100 yemeğini geçtiğimiz haftalarda açıkladı. Dünyanın birçok ülkesinden çeşitli yemeklerin yer aldığı listede Karadeniz’e özgü karalahana çorbası da 7. Sırada yer aldı.

Karalahana çorbasının en kötü yemekler listesine girmesi Karadeniz Bölgesi’nden tepkilere neden olurken, pazarda bağı 5 TL’den satılan karalahananın fiyatı bir anda iki katına çıktı.

karalahana-fiyatlari-artti-2.jpg

KARALAHANA FİYATLARI ARTTI

Ortahisar ilçesine bağlı Pazarkapı mahallesindeki halk pazarında fiyatları gören gözlerine inanamadı. Düne kadar bağı 5 TL’den satılan karalahana şimdi iki katı fiyata yani 10 TL’ye satılmaya başlandı. Pazar esnafından İslam Seyis, karalahana çorbasının vazgeçilmezleri olduğunun altını çizerek, “Bizim için daha iyi oldu. Karalahana gündem oldu satışlar patladı. Bunun lezzeti kime göre neye göre. Çorbası ve sarma bizim vazgeçilmezimizdir. Çok büyük tepki aldı. Şuan bağı 10 liradan satışta. Havalar soğuyunca karalahanaya talep oluyordu ancak bu olay olunca talep patlaması yaşandı. Biz de şaşırdık” dedi.

karalahana-fiyatlari-artti-1.jpg

Yine pazar esnafından Gülten Terzi de “Bu lahana her yerde olmaz. En harika yemektir, etle yarışır. Biz karalahananın arkasındayız. Bu aralar satışları güzel. Kara lahanayı diğer memleketlerin insanı bilmez. Bize göre çok harika bir yemek. Bunu gelip çanta çanta alıyorlar” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN