Karamollaoğlu: Bu ülkenin adalete ihtiyacı var

Karamollaoğlu: Bu ülkenin adalete ihtiyacı var

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün yapılacak adli yıl açılışında güzel şeyler konuşulacağı fakat ülkenin adalete ihtiyacı olduğunu söyledi. Yeni Yargıtay binasının 'muhteşem' olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, adaletin binaların güzelliğine göre şekillenmediği eleştirisini getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede ülkedeki adalet sistemine ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Karamollaoğlu, "Bugün adli yılın açılışında yapılacak konuşmalar da yine ihtişamlı olacak, güzel şeyler söylenecek ama söz yetmiyor artık. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var" dedi.

Adli yıl açılış töreninin yapılacağı yeni Yargıtay binasının "muhteşem" olduğunu, ancak adaletin, binanın güzelliğine göre tecelli etmediğini söyledi.

Karamollaoğlu, "Bugün adli yılın açılışında yapılacak konuşmalar da yine ihtişamlı olacak, güzel şeyler söylenecek ama söz yetmiyor artık. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var. Adalet, bizim parlayan yıldızımız, güneşimiz olmak mecburiyetinde" diye konuştu.

Tokyo ve Paralimpik oyunlarında madalya alan sporcuları tebrik eden Temel Karamollaoğlu, "Bir ülke bir yerde mesafe kat ediyorsa o sadece bir sahada olmuyor. Diğer alanlara da yayılma gerçekleşir. Bundan dolayı iktidarların her sahada insanların önünü açacak politikalara ihtiyacı var. Genç nüfus, toplam nüfusun yarısına geldi. Ne yazık ki biz bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. En büyük işsizlik bu çağdaki gençlerimize ait. Diplomaların artması da iş bulmalarına yetmiyor" ifadelerini kullandı.

'ÜMİT EDİYORUM, TALİBAN DAHA MANTIKLI BİR ÇİZGİ TAKİP EDER'

Afganistan'daki gelişmelere de değinen Karamollaoğlu, ABD'nin 11 Eylül olaylarını gerekçe göstererek, 20 yıldır Afganistan'ı işgal ettiğini, daha sonra yenilerek, ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

11 Eylül'ün "düzmece bir saldırı" olduğunu ve bunun dünya tarafından kabul edilmeye başlandığını savunan Karamollaoğlu, "Şu anda Afganistan'da bir kargaşa var. İktidara gelen, adına Taliban deyin, mücahit deyin kim olursa olsun devlet yönetimini bilmeyen insanlar. Bunların içinde tahsilliler, bilgili olanlar var ama devlet yönetmek, hele de bugün Afganistan'da sıfırdan bir devleti yeniden inşa etmek kolay bir şey değil. Yaklaşımlar bile önemli. Bundan dolayı ümit ediyorum, Taliban, daha mantıklı, mutedil bir çizgi takip eder" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN