Karamollaoğlu 'seçimlerin üzerinden 4 ay geçti' diyerek iktidara yüklendi: Derinleşmiş ve kalıcı yoksulluk dönemindeyiz

Karamollaoğlu 'seçimlerin üzerinden 4 ay geçti' diyerek iktidara yüklendi: Derinleşmiş ve kalıcı yoksulluk dönemindeyiz

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Son seçimlerin üzerinden dört ay geçmesine rağmen ekonomi alanında yaşanan problemlerin giderek arttığını belirten Karamollaoğlu, "İçinde bulunduğumuz dönem artık, 'derinleşmiş ve kalıcı yoksulluk dönemidir'" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Dün idrak edilen Mevlid Kandilini kutlayarak başlayan Karamollaoğlu'nun açıklamalarında dikkat çeken konu başlıkları Avrupa'daki islamofobi, ekonomik kriz ve emekli zamları oldu.

'DERİNLEŞMİŞ VE KALICI YOKSULLUK DÖNEMİNDEYİZ'

Eleştirilerinin hedefine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alan Karamollaoğlu, "Seçimlerin üzerinden 4 ay geçti. Soruyorum, bırakın geride kalan 20 küsur yılı, şu son 4 ayda iyiye giden ne var?" ifadelerini kullandı.

Ekonominin giderek daha da kötü bir hal aldığını belirten Karamollaoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunduğumuz dönem artık 'derinleşmiş ve kalıcı yoksulluk dönemidir' Zira vatandaşlarımız, kıt kanaat geçinmeye çalışıyor, ayın sonunu getiremiyor, taksitlerini ödeyemiyor. Kredi kartı takibine düşüyor, sofrasındaki porsiyonlar gün be gün küçülüyor. Et, süt, peynir hatta artık yumurta bile alamıyor. Kış kapıda, on binlerce aile tüm kış yorganın altında ısınmaya çalışacak. Okullar açıldı; yine binlerce aile çocuğuna beslenme koyamamanın burukluğunu, hüznünü yaşıyor. İşsizlerimizin yanında, aldığı ücretle geçinemeyen binlerce insanımız da ek iş arıyor"

00.jpg

'AYLARDIR EMEKLİ ZAMMI KONUŞULUYOR'

Türkiye'de ekonomik krizin derinleştiğini belirten Karamollaoğlu, düşük maaş alan emeklilerin zorlandığını açıkladı.

Emeklinin zam sürecinin uzatıldığını belirten Karamollaoğlu, "Aylar geçti, hâlâ 7 bin 500 lirayla geçinmeye çalışan emeklilerimize zam yapılacak mı, ne zaman yapılacak, Meclis açılınca mı yoksa yıl başında mı bunlar konuşuluyor. Hakikaten ayıptır, yazıktır. Bu saatten sonra yapılan düzenlemenin bir anlamı da yoktur" dedi.

'İSLAMOFOBİ AVRUPADA KURUMSALLAŞIYOR'

Son günlerde Avrupa'nın çeşitli yerlerinde İslam'a yönelik 'alçakça' saldırılar olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Bütün insanlığın hayat rehberi olan, güzel ahlakı, adaleti, şefkat ve merhameti öğütleyen kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yakacak denli gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız. Bu ırkçı, faşist ve İslamofobik ruh hastalarına sessiz kalınması, hatta korunmaya alınması, İslamofobinin Avrupa'da kurumsallaşmasının açık göstergesidir" diye konuştu.

Avrupa'nın 'ikiyüzlü' olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, Türkiye'nin üç beş satırlık kınama ile olup bitenleri sessizce izlediğini, İslam İşbirliği Teşkilatının ise konuya sessiz kaldığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesini eleştiren Karamollaoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN