Karamollaoğlu'ndan Hindistan'ın Medrese kararına sert tepki: Müslümanlara karşı suç işleniyor

Karamollaoğlu'ndan Hindistan'ın Medrese kararına sert tepki: Müslümanlara karşı suç işleniyor

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki medreselerin eğitim faaliyetlerinin yasaklanması kararına sert bir tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Hindistan yönetiminin "laiklik" bahanesiyle Müslümanlara ayrımcılık yaptığını vurguladı.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde, Allahabad Yüksek Mahkemesi'nin medrese eğitimini anayasaya ve laikliğe aykırı bulup yasaklaması, uluslararası alanda tepkilere neden oldu. Türkiye'den de konuya ilişkin tepki, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu, sosyal medya platformu x üzerinden yaptığı paylaşımda, kararı kınayarak Hindistan yönetiminin tutumunu eleştirdi.

'LAİKLİĞİ BAHANE EDİYORLAR'

Karamollaoğlu, "Hindistan'ın Uttar Pradeş'teki Allahabad Yüksek Mahkemesinin vermiş olduğu İslami okulların yasaklanması kararını kınıyorum. Kendi dini inançlarına her türlü serbestiyeti tanıyan Hindistan yönetiminin, söz konusu Müslüman vatandaşlar olunca 'laiklik' bahanesine sığınması, ülkedeki milyonlarca Müslüman kardeşimize karşı işlenmiş bir suçtur," dedi.

Karamollaoğlu, Hindistan Müslümanlarının yanında olduklarını belirterek, "Yüzlerce yıldır kalplerimizin bir attığı Hindistan Müslümanlarının her daim yanında olacağız," şeklinde konuştu.

'İSLAMİ OKULLARIN YASAKLANMASI KARARINI KINIYORUM'

İşte Karamollaoğlu'nun o açıklaması:

"Hindistan'ın Uttar Pradeş'teki Allahabad Yüksek Mahkemesinin vermiş olduğu İslami okulların yasaklanması kararını kınıyorum. Kendi dini inançlarına her türlü serbestiyeti tanıyan Hindistan yönetiminin, söz konusu Müslüman vatandaşlar olunca "laiklik" bahanesine sığınması, ülkedeki milyonlarca Müslüman kardeşimize karşı işlenmiş bir suçtur. Yüzlerce yıldır kalplerimizin bir attığı Hindistan Müslümanlarının her daim yanında olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN