Karar sordu Dışişleri yerine TASC'tan geldi

Karar sordu Dışişleri yerine TASC'tan geldi

Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında ABD’de ortak deklarasyon yayımlandı. Karar'ın gündeme getirdiği metin ile ilgili olarak TASC yeni bir açıklama yaptı. Dışişlerinin skandal anlaşmaya Bakan Yardımcısı Kıran'ı kimin gönderdiğini açıklaması beklenirken cevabın TASC’tan gelmesi dikkat çekti

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası’nın deklarasyonunda, İsrail ile Körfez arasında köprü kuran Abraham Anlaşması’na açık destek içeren maddeler yer aldığı deklarasyon metninin Karar tarafından ortaya çıkarılması sonrası TASC atar topar geri çekilmişti. Gözler Bakanlığa çevrilmişken Bakanlık yerine cevap TASC'tan geldi.

TASC'ın deklarasyondan apar topar çekilme kararı alması sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamanın ne olacağı merak edilirken bir diğer cevap bekleyen soru ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'nın Ortodoks Yahudi Ticaret Odası Başkanı Duvi Honig ve TASC eş başkanı Günay Evinç'in yanına kimin gönderdiği oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Dr. Halil Mutlu’nun eş başkanlığını yaptığı TASC’ın Yahudi Ticaret Odası’yla yayınladığı deklarasyonun 19 Eylül'de imzalandığı ancak skandalın ortaya çıkmasıyla çekilme kararı alındı. Karar'ın gündeme getirdiği metinde, Trump döneminde İsrail ile BAE arasında imzalanan ve Filistin davasını yok sayan Abraham Anlaşması’na destek içeren maddelerin olduğu ortaya çıkmıştı. ‘Abraham anlaşmaları gibi girişimlerle bölgesel barış, refah ve güvenliği desteklemek...’ ifadesinin geçtiği deklarasyon metni Ankara'nın değişen tavrı nedeniyle tepki çekmişti.

belgeee.jpg

TASC'tan yapılan açıklamada; "Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Birleşmiş Milletler Genel Kurul haftası sırasında Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi TASC'ın düzenlediği yıllık faaliyetin konukları ve organizatörleriyle, faaliyet devam ederken kendilerinin talepleri üzerine fotoğraf çektirme nezaketi gösterdi. Yahudi Ticaret Odası Başkanı Duvi Honig ve TASC Eşbaşkanı Günay Evinch bu sırada önceden planlanmaksızın bu fotoğrafın çekilmesini talep ettiler. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a sözkonusu sivil toplum girişiminin içeriği hakkında önceden bilgi verme sorumluluğumuzu yerine getirmedik. Fotoğrafta bu deklarasyonu göstermek de bizim hatamızdı. Bakan Yardımcısı Kıran'dan ve kamuoyundan ortaya çıkabilecek herhangi bir yanlış anlama için özür diliyoruz. Saygılarımızla, TASC" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN