Karataş anavatanı denildi hasat için harekete geçildi! Tarlada 11 TL’den satılacak: Romanya, Bulgaristan’a ihraç edilecek

Karataş anavatanı denildi hasat için harekete geçildi! Tarlada 11 TL’den satılacak: Romanya, Bulgaristan’a ihraç edilecek

Havalar ısınınca Karataş anavatanı denildi hasat için harekete geçildi. Sabah akşam soluksuz toplanan karpuzun kilosu tarlada 11 TL’den satılırken, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelere de ihraç edilecek…

Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Kapı Mahallesi Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezi olarak görülürken, beklenen hasat da başladı. Yaklaşık 105.000 dekarlık alana ekilen karpuzlardan 700.000 ton rekolteye ulaşılması bekleniyor.

FİYATLAR YÜKSEK GİDİYOR

Adana’da şuan tarlada karpuzlar 11-12 TL’den alıcı buluyor. İç piyasa ve dış piyasada çok satan karpuz, özellikle Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya’ya ihraç ediliyor. Türkiye’de üretilen karpuzun %25’ini ise yine Adana Karataş kapsıyor.

adanada-karpuz-hasadi-2.jpg

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, karpuz hasadının olgunluğa ulaştığını ve tarladaki fiyatların 10-12 TL arasında değiştiğini söyledi. Ovada hasat başladığında ise rekoltenin 8-9 tona ulaşması amaçlanıyor.

adanada-karpuz-hasadi-1.jpg

Çiftçi maliyetinin dönüme 35.000 TL olduğunu vurgulayan Doğan, kilo başına çiftçiye maliyetinin 9-9.5 TL olduğunu söyleyerek, çiftçilerin karpuzu 11-12 liranın altına satması halinde kar elde edemeyeceklerini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN