Karda 55 yılın rekoru! Uludağ'da bile bu kadar yok, O ilimizden görüntüler şok etti: "133 santimetreyi bile geçebilir"

Karda 55 yılın rekoru! Uludağ'da bile bu kadar yok, O ilimizden görüntüler şok etti: "133 santimetreyi bile geçebilir"

Karda 55 yılın rekoru geldi! Bu kadar kar Uludağ'ın zirvesinde bile yok! O ilimizden gelen görüntüler şok etti! 133 santimetreyi bile geçebilir...

Ardahan, geçtiğimiz hafta Sibirya soğuklarının etkisi altında kalarak pazartesi gününden itibaren yoğun kar yağışına maruz kaldı. İki gün boyunca devam eden kar yağışı sonucunda kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, 220 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar altında kalan araçlar ekipler tarafından kurtarıldı.

1968 YILINDAKİ 133 SANTİMETRE REKORUNU GEÇEBİLİR

ardahan-kar-2.webp

Ardahan Valisi, yaşanan durumu değerlendirerek, "Ardahan’ımızda son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaştık. 1968 yılındaki 133 santimetre kar kalınlığını geçme ihtimali var. Rezzak sıfatıyla bizleri rızıklandıran rabbime hamdolsun" paylaşımında bulundu.

Merkeze bağlı Bağdeşen köyünde ise 2 ahırın çökmesi sonucu 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

VATANDAŞLAR CADDELERDE KAYAK YAPTI

ardahan-kar-1.webp

Kar yağışının etkisiyle sokağa çıkan gençlerden biri olan Oğuz Kağan Ürker, kentin karla kaplı yollarında kayak yaparak dikkat çekti. Ürker, yoğun kar yağışı nedeniyle evde sıkıldığını belirterek, kayak yapmak için caddeye çıktığını ifade etti.

49 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

ardahan-kar-3.webp​​​​​​​

Ardahan'ın Posof ilçesinde ise Ardahan-Türkgözçü kara yolu ile 49 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığının artmasıyla birlikte birçok araç kar altında kaldı. Kar yağışı sebebiyle mahsur kalan araçları kurtarmak için ekipler seferber oldu ve iş makineleriyle yollar açılarak araçlar kurtarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN