Kargo iadelerine dikkat! Herkes hakkını bilsin! Ödeme isteyene 1.371 lira para cezası… 2025’e kadar uzatıldı

Kargo iadelerine dikkat! Herkes hakkını bilsin! Ödeme isteyene 1.371 lira para cezası… 2025’e kadar uzatıldı

Son günlerde sık sık gündeme gelen kargo iade ücretlerinde şok karar. Tüketiciden para alayım derken cebinizdeki paradan olmayın. Sizden ücret isteyen kargocunun 1.371 lira para cezası almasını sağlayabilirsiniz. İşte kargo iade ücretlerindeki son karar…

HİLAL NAS | KARAR

İnternet üzerinden aldığı bir ürünü beğenmeyip iade etmek isteyen tüketicilerden istenen o paralar başınızı yakabilir. Hem tüketiciye hem de kargocuları ilgilendiren o karar ile bütün haklar güvence altına alınıyor. İşte kargo iade ücretlerindeki son karar…

1371 TL PARA CEZASI

İnternet üzerinden alınan ürünlerde tüketicinin iade hakkı bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda iade edilen ürünlerden kargo ücreti alındığı görülüyor. Kargo ücretini sizin ödemenizi isteyen satıcının 1371 TL para cezası almasını sağlayabilirsiniz.

kargo.jpg

KARGO İADE ÜCRETLERİNİ KİM ÖDER?

Kargo iade ücretleri hakkında son günlerde sık sık farklı haberler ortaya çıkıyor. 1 Ocak itibari ile kargo iade ücretlerinin tüketiciler tarafından ödeneceği belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen haklar doğrultusunda iade etmek istediğiniz ürünün kargo ücretini sizden alınması gibi bir durum söz konusu olamaz.

kargo-iade-ucretini-kim-oder.jpg

Ticaret Bakanlığı mevcut yönetmeliğin 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldığını belirterek kargo iade ücretlerinin tüketici tarafından değil satıcı tarafından karşılanması gerektiğini işaret etti. Tüketicilerin bu Hakkı kanunlar ile korunurken kargo iade ücretini talep eden bir satıcı 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun uyarınca şikayet edebilir ve bu kişilerin 1371 TL para cezasına tabi tutulmasını sağlayabilirsiniz. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında ceza tutarlarının önümüzdeki yıl içerisinde arttırılabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN