Karnı ağrıdı bütün organlarını aldılar! Hastanede görülmemiş skandal: Genç kadının hayatını kararttılar

Karnı ağrıdı bütün organlarını aldılar! Hastanede görülmemiş skandal: Genç kadının hayatını kararttılar

Bursa'da yaşanan talihsiz bir olay, tıbbi teşhisin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 41 yaşındaki Derya Kara, karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu özel hastanede yanlış kanser teşhisi ile iki ameliyat geçirdi. Ancak gerçekten muzdarip olduğu sağlık sorunu, herkesi şoke etti...

Derya Kara, 6 Mayıs 2021'de Bursa'da bulunan özel bir hastaneye başvurduğunda, ağrılarına çözüm bulmayı umuyordu. Kadın doğum uzmanı tarafından yapılan ilk tahlil ve muayene sonucunda, rahim duvarının kazınmasına karar verildi. Ancak, 10 gün sonra alınan patoloji sonucu Derya Hanım'ı derinden sarsacak bir teşhis geldi: rahim kanseri.

Ne yapacağını bilemeyen Derya Hanım, kendisine sunulan tek çözümün ameliyat olduğunu öğrendi. Pandemi sürecinin de etkisiyle, başka bir hastaneden randevu alamayan Derya Hanım, doktorun önerisine güvenerek ameliyat masasına yattı. Ancak ameliyat sonrasında beklenmedik bir sürprizle karşılaştı: sağlam olan yumurtalığı alındı, kistli olan yumurtalığı ise bırakıldı. Daha da kötüsü, kanser teşhisi yanlış çıktı.

2-008.jpg

AĞRILARININ NEDENİ MİDE MİKROBU ÇIKTI

Bir süre sonra ağrıları devam eden Derya Hanım, aynı doktora başvurduğunda bu sefer bağırsaklarında bir sorun olabileceği söylendi. Ancak devlet hastanesinde yapılan detaylı testler, bağırsaklarında herhangi bir sorun olmadığını gösterdi. Asıl sorunun mide mikrobu olduğunu öğrenen Derya Hanım, 15 günlük tedavi ile ağrılarından tamamen kurtuldu.

"ONU ASLA AFFETMEYECEĞİM"

Bu olay, teşhisin ne kadar kritik olduğunu ve hasta haklarının korunmasının önemini bir kez daha vurguladı. Derya Kara, yaşadığı bu talihsizlikten sonra doktora karşı dava açma kararı aldı. Kanser olmadığını da o zaman öğrendiğini iddia eden Kara, "Bu patoloji sonuçlarına göre, adli tıp kurumu raporumda var. Ben ondan anne olmak istedim. Yalvardım. ’Kansersin’ dedi. Anne olmak için beklerken, kanser olduğumu öğrendim. Onu asla affetmeyeceğim. Sonuna kadar da davamın arkasındayım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN