Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrılılar kapılarınızı kilitleyin! Evinize birden girebilirler… Sürü sürü geziyorlar

Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrılılar kapılarınızı kilitleyin! Evinize birden girebilirler… Sürü sürü geziyorlar

Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrılılar evinizin kapılarını sıkı sıkı kilitleyin aksi takdirde baş edemeyebilirsiniz! Ormanda sürü sürü görüntülendikten sonra şimdi de evlere dadandılar. Üstelik bir anda talan edebilirler…

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sürü halinde görüldükten sonra Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrılılar da paniğe sürükledi. Tehlike onlar içinde sürüyor. İlk defa bu kadar kalabalık görünmelerinin yanı sıra evlerin içine girme tehlikeleri çok yüksek! Yürürken bile dikkatli olun, evlerinizin kapısını açık bırakmayın…

SÜRÜ HALİNDE GEZİYORLAR

Sıcak havalarında etkisi ile kendi yaşam alanlarından uzaklaşarak şehir merkezlerine kadar inen boz ayılar bu kez korku saldı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde onlarca boz ayı bir arada görüntülendi. Ayıların bir çöplüğü istila ettikleri aktarıldı. Hızlı hızlı yiyecek depolamaya çalışan boz ayıların bu kadar kalabalık olması pek hayra yorulmadı. Üstelik vatandaşlar bile ilk kez sürü halinde olduklarını söyledi.

ayi.jpg

KAPILARINIZI SIKI SIKI KİLİTLEYİN

Sarıkamış ilçesinde yaşayan bir vatandaş, ilk defa sürü halinde bu kadar kalabalık boz ayılar gördüklerini söyleyerek, “Sarıkamış çöplüğü, Sarıkamış’a yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta. Ben de bugün çöplüğe gelerek ayıları görmek istedim. Gerçekten bugün ilk defa bu kadar ayıyı bir arada gördüm. Annesi, yavrusu adeta akın etmiş durumdaydı çöplüğe. Ben de bu anları kaçırmadım. Hemen fırsatını bulup kayıt altına aldım” dedi. Ayıların sayıca fazla olmasından dolayı Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrı’ya “her an evinizde ortaya çıkabilir” dedi.

ÇEVRE İLLERE DE UYARI YAPILDI

Sadece Kar halkına değil çevredeki Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrılılar da uyarıldı. Özellikle de gece vakitlerinde şehrin içine inme ihtimalleri yüksek olan boz ayılara dikkat edilmesi istendi. Evlerin kapılarını açık bırakılmaması ve sıkı sıkı kilitlenmesi tavsiye edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN