Kavgayı bırakın çözüm arayın

Kavgayı bırakın çözüm arayın

5.8’lik deprem, yaklaşan felaket için en ciddi uyarı olurken birçok hayati başlıktaki eksikler ise endişeyi artırdı. Ancak siyasetin gündeminde ‘Afet toplantısına davet’ polemiği asıl meselenin önüne geçti. Acil çözüm önerilerinin tartışılması gereken bir konuda siyasilerin karşılıklı suçlamalarla vakit geçirmesi ‘Bu anlayış depremden daha tehlikeli’ dedirtti. Her kesimden ‘Artık önlemleri konuşun’ çağrıları geldi.

İstanbul’da 26 Eylül’de Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden 5 gün sonra eğitim-öğretime devam eden 29 okulda binaların ağır hasarlı olması sebebiyle eğitime ara verilmişti.

19-10/01/mans.png

Valilik tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin başka okulllara nakledileceği belirtilse de tahliyenin depremden 5 gün sonra gelmesi tepkilere neden oldu. Veliler ‘’Öğrenciler 5 gündür hasarlı bina da mı okuyordu?’’ sözleri akıllara ihmal sorularını getirdi. Dün yapılan açıklamayla öğrencilerin geçici olarak eğitime devam edeceği okullar belirlendi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Kıymetli İstanbullular, Ön Hasar Tespit çalışmalarında az ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen 29 okulda eğitim gören öğrencilerimizin geçici olarak eğitimlerine devam edecekleri okullar belirlenmiş ve velilerimize bildirilmiştir. İyi dersler diliyorum” dedi. Hasar gören binalardan Arnavutköy Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu velileri, öğrencilerinin evlerine uzak mesafede olduğunu söyledikleri iki okula gönderileceğini belirterek eylem yaptı. Az hasarlı kategoride bulunan Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu da detaylı incelemenin ardından mühürlenmişti.

Öte yandan depreme en yakın bölge olan Tekirdağ  Nizamettin Demirdöven İlkokulu da yapılan inceelmelerin ardından tahliye edildi. Ağır hasarlı olduğu belirlenen bina da 5 günün ardından tahliye edilen okullardan oldu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN