Kavurucu sıcaklar geliyor! Hem de 10 derece birden... İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve...

Kavurucu sıcaklar geliyor! Hem de 10 derece birden... İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve...

İstanbul'da önümüzdeki günlerde sıcaklık artışı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı tahmininde bulundu...

İstanbul'da yaklaşan günlerde havanın sıcak olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'daki hava sıcaklıklarının mevsim normallerini aşacağını belirtti. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden alınan bilgilere göre, sıcaklık değerleri 8 ile 10 derece arasında artacak!

TRAKYA BÖLGESİNDE SICAKLIK DEĞİŞİMİ

Trakya'da 1 Eylül 2023'te sıcaklıkların artacağı, ancak 2 Eylül'de mevsim normallerine döneceği tahmin ediliyor.

2-004.jpg

SICAKLIK TAHMİNLERİ VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Sıcaklık tahminlerine bakıldığında, bölge genelinde yüksek sıcaklık değerleri öngörülüyor. Özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin sıcak çarpması riskine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

İstanbul: 32-34 derece
Edirne: 31-37 derece
Kırklareli: 32-36 derece
Tekirdağ: 30-32 derece
Kocaeli: 34-37 derece
Sakarya: 33-37 derece

EL NİNO'NUN TÜRKİYE'YE OLAN ETKİSİ

El Nino, Pasifik Okyanusu'ndaki sıcaklık artışıyla oluşan bir iklim olayıdır. Prof. Dr. Levent Kurnaz, El Nino'nun özellikle okyanus kıyı bölgelerini etkilediğini, Asya'dan Amerika'ya doğru hareket ettiğini belirtti.

Türkiye'de de El Nino'nun etkisi hssedilmeye başlandı. Prof. Dr. Kurnaz, son 20 günde El Nino'nun Türkiye'deki sıcaklık durumuna etki ettiğini, Eylül ayının normalden daha sıcak geçebileceğini belirtti. Ayrıca, El Nino'nun getireceği yağışlarla kuraklık sorununun hafifleyebileceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN